Acasa Toate categoriile Cum pot sa inchiriez masina fara garantie auto?

Cum pot sa inchiriez masina fara garantie auto?

0
0

Veti vedea in acest articol cum se poate inchiria un autovehicul fara a mai fi retinuta garantia auto. De ce este mai bine sa inchiriezi masina fara garantie auto? Sunt destul de multe beneficii in a inchiria masina fara garantie. In randurile urmatoare veti vedea care sunt mai exact aceste beneficii.

De ce va trebui sa inchiriez masina fara garantie?

Va trebui sa intelegem inainte de toate, ce inseamna garantia auto.

Ce este garantia auto, la inchiriere unei masini?

Garantia auto este o suma ce se blocheaza in momentul inchirierii unei masini. Aceasta este blocata de compania de rent a car si este returnata la sfarsitul inchirierii. Suma respectiva va fi returnata, doar daca autovehiculul nu a avut nici o problema.

Spre exemplu: Daca masina nu a avut nici o dauna, in momentul returnarii, atunci… Garantia va fi inapoiata clientului.

Acum ca ati inteles, mai exact, ce inseamna garantia auto, va trebui sa explicam mai departe… Motivele pentru care sa inchiriati masina fara garantie auto.

Serviciul de rent a car fara garantie auto, va ajuta sa ocoliti „tepele” din zona de inchirieri auto

Sunt foarte multe companii de rent a car, ce au tendinta de a pacali clientul, pe baza garantiei auto. Sistemul este destul de simplu. Se retine garantia auto, iar la sfarsitul inchirierii se constata ca masina a fost returnata cu zgarieturi suplimentare. Acestea nu au fost facute in timpul ultimei inchirieri. Dar, pentru ca nu a fost facut un raport constatator, la inceputul inchirierii, clientul nu va avea un punct de comparatie.

Astfel, in momentul in care masina este returnata, clientului ii va fi retinuta din garantia auto. Dupa cum v-ati dat seama, aceasta este o modalitate destul de clara „de a tepui clientul”. Si… Credeti-ne, ca nu este singura. Nu dorim sa va speriem prin exemplele noastre. Dorim sa va atentionam si va spunem care sunt mai exact motivele, pentru care sa va feriti de garantia auto in rent a car.

In cazul unei daune, inchirierea fara garantie auto permite sa se retina mai putin

Chiar daca va vine sa credeti sau nu: Se poate intampla sa aveti un accident cu masina inchiriata. Daca apare aceasta situatie, va trebui sa stiti ca se va retine din garantia auto pe baza daunei produse.

Spre exemplu: Se poate intampla sa spargeti un far al masinii. Dauna respectiva se poate ridica la 150 Euro. Manopera va fi de 50 de Euro. Deranjul produs asupra companiei de rent a car va fi de inca 100 de Euro. Acesta va include blocarea masinii pentru doua zile lucratoare, timp in care firma nu va putea sa foloseasca masina. Toate aceste costuri ar trebui sa urce in mod normal la 300 de euro. Garantia retinuta poate fi intre 450 si 600 de euro. Va trebui sa stiti ca daca garantia va fi de 500 de euro, intr-o asemenea situatie… Majoritatea firmelor de rent a car, vor retine intreaga garantie auto.

Daca masina este returnata cu foarte multa mizerie

Ganditi-va ca dinainte de a inchiria o masina se va semna un contract de inchiriere. Aici, vor fi prevazute toate aceste elemente. Dar, in cazul in care masina este returnata cu foarte multa mizerie, companiile de rent a car… Nu vor ezita sa retina intreaga garantie auto.

In aceste conditii, sunt foarte putine companii de rent a car, care sa nu retina intreaga garantie. Una dintre ele, destul de recunoscuta pentru corectitudinea fata de client este Rent-4U.ro.

Cum pot ocoli garantia auto atunci cand inchiriez o masina?

Sistemul este unul de simplu. Din pacate, nu toate companiile il ofera. Acesta se numeste Asigurare Zilnica si are rolul de a inlocui garantia auto in sistemul de rent a car. Ea este de doua tipuri: asigurare zilnica totala si asigurare zilnica partiala.

Vom explica in randurile urmatoare, ce inseamna fiecare in parte.

Ce inseamna asigurarea zilnica totala in serviciul de rent a car?

Asigurarea zilnica totala are rolul de a inlocui garantia auto. Acest serviciu inlocuieste in totalitate garantia auto. Prin acest element, dumneavoastra, ca si client nu va veti mai face griji de garantia auto.

Si tousi, cum se aplica asigurarea zilnica totala in serviciul de rent a car?

Sa spunem ca doriti sa inchiriati un autovehicul. Inainte de inchiriere, optati pentru asigurarea zilnica totala. In aceasta situatie, garantia auto va fi redusa la zero, fiind inlocuita de o suma pe care o veti plati pe ziua de rent. Spre exemplu: Pentru 10 zile inchiriate, veti avea de platit aceasta asigurare * 10. Pentru un Logan, la compania Rent-4U, veti avea de platit 14 euro, pe ziua de rent. In cazul celor 10 zile, veti avea de achitat 140 de euro.

Acum ca am elucidat misterul asigurarii zilnice totale, haideti sa vedem cum se comporta si asigurarea zilnica partiala.

Cum se manifesta asigurarea zilnica partiala?

Asigurarea zilnica partiala este jumatate din asigurarea zilnica totala. Daca in cazul Loganului, cea totala era de 14 euro pe zi, atunci cea partiala va fi de 7 euro pe zi. Desigur, in aceasta situatie, se va adauga jumatate din garantie. Deci, daca garantia era in cazul Loganului de 600 de euro, in cazul asigurarii partiale, ea va fi redusa la jumatate.

Dupa cum putem observa, asigurarea zilnica partiala va fi: jumatate din garantie si jumatate din asigurarea totala.

Acesta a fost subiectul articolului nostru. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si ne bucuram o data pentru totdeauna, ca am elucidat misterul inchierii auto fara garantie.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de rent4u
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum au conolizat englezii zona Statelor Unite?

In acest articol vom invata cum au conolizat englezii suprafata Statelor Unite de astazi. …