Acasa Comunicate de presa Afaceri Cum au conolizat englezii zona Statelor Unite?

Cum au conolizat englezii zona Statelor Unite?

0
0

In acest articol vom invata cum au conolizat englezii suprafata Statelor Unite de astazi. De ce au decis sa conolizeze acest teritoriu si cum l-au conolizat, veti afla citind randurile urmatoare.

Conolizarea Statelor Unite de catre englezi

Istoria colonizarii incepe in anul 1584, cand Richard Hakluyt ii promitea regelui imbogatirea tronului si a tarii pe care o conducea. Tot el a sustinut ca extinderea pe un alt continent aducea un mare beneficiu Religiei Protestante. In acea perioada, cea mai mare parte din locuitorii englezi erau protestanti. Marea problema este ca Spania incepuse deja extinderea pe continentul american.

cum a fost conolizata America de catre englezi

Cu toate acestea, teritoriul american era destul de spatios si oferea destul loc pentru toate tarile europene. Locurile noi ofereau pe langa foarte mult teritoriu, posibilitati de munca pentru foarte multi vagabonzi de origine engleza. De asemeni, resursele Americii ofereau variante fructoase pentru Anglia.

Decizia de colonizare a Americii a fost luata de regina Elisabeta

Regina Elisabeta a decis sa sponsorizeze calatoriile a doi marinari foarte iscusiti. Acestia doi se numeau: Francis Drake si John Hawkins. Cu toate acestea, au existat divergente cu Spania, in ceea ce priveste obtinerea de noi teritorii.

Conflictul cu Spania a inceput in momentul in care Anglia a fost atacata. Spania a decis sa atace Anglia cu o flota mult mai numeroasa. Din pacate, au pierdut destul de repede acest atac, deoarece echipajul marin al Angliei era cu mult mai performant. In anul 1606 s-a terminat razboiul cu Spania si ramasese ca totul sa se concentreze pe realizarea de noi colonii.

Anglia avusese si inainte de anul 1606 mai multe incercari de a conoliza America

Chiar si in plin razboi cu Spania, Anglia a mai avut in trecut si alte tentative de a conoliza America. Aceste incercari au fost inainte de anul 1606. Din pacate, nici unele din aceste incercari nu au dat randament. Humphrey Gilbert a fost unul dintre responsabilii pentru a conoliza o parte din America de Nord. La fel ca si ceilalti din acea perioada, acesta a esuat lamentabil.

Acest articol este oferit de agentia noastra cu servicii de traduceri in limba engleza. Va multimim!

De asemeni, John White a fost liderul unei incercari de colonizare in anul 1587. La fel ca si Humphrey Gilbert, acesta nu a dus colonizarea la bun sfarsit. Colonia lui White ramasese fara resurse. A plecat in Anglia pentru a aduce resurse pentru colonia sa, unde a ramas un an pentru a lupta in razboiul contra Spaniei.

La momentul intoarcerii sale, acesta nu a mai gasit absolut nimic din colonia nou formata. Toate persoanele din acel trib, parasise deja locul.

Acest articol este oferit de biroul de traduceri din orasul Bucuresti, AqualityTranslation.

Dupa moartea reginei, eforturile coloniale au ramas pe mana regelui James

In anul 1603, regina Elisabeta a decedat. Din aceasta cauza, toate eforturile coloniale ramaneau pe baza regelui James. Razboiul cu Spania s-a stins, si drept urmare regele James a trimis 3 corabii catre coasta de est a Americii.

Acestea au ajuns la varsarea raului James in vara anului 1607. Era un teritoriu nelocuit si o suprafata nepatata de interventia umana. Zona de atunci era pe teritoriul Virginiei de astazi.

In acea zona a fost construit primul oras englez. Acesta se numea orasul James. Pana in anul 1617 au fost 17000 de incercari de colonizare. Dintre acestea, doar 351 din cele 17000 s-au transformat in colonii. Barbatii din coloniile repsective se asteptau ca totul sa se realizeze mult mai greu. Cu toate acestea, viata era cu mult mai dificila fata de ceea ce asteptau.

Din aceasta cauza, foarte multi din acea perioada au murit de foame.

Intre nativii americani si englezi a existat o relatie destul de buna la inceput

Pana in anul 1610, relatiile dintre nativii americani si coloniile engleze erau destul de bune. Anglia a primit in prima parte, foarte mult ajutor din partea acestor nativi. Cu timpul, relatiile au inceput sa se deterioreze. Cu toate acestea, englezii au incercat sa restabileasca legaturile cu nativii.

Astfel, in anul 1614 s-a realizat prima casatorie intre un nativ american si un englez. Acest act a dus la slabirea tensiunilor dintre cele doua tabere.

In perioada imediat urmatoare, coloniile engleze au descoperit tutunul. Aceasta descoperire a devenit ulterior o afacere infloritoare pentru poporul englez.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data cum au conolizat englezii zona Statelor Unite. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de rent4u
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cand este mai fiabil un birou de traduceri fata de un traducator?

Foarte multi clienti sunt de parere ca birourile de traduceri au preturi mai ridicate. De …