Acasa Comunicate de presa Afaceri Cand este mai fiabil un birou de traduceri fata de un traducator?

Cand este mai fiabil un birou de traduceri fata de un traducator?

0
0

Foarte multi clienti sunt de parere ca birourile de traduceri au preturi mai ridicate. De asemeni, si mai multi dintre acestia considera ca aceste tarife sunt de foarte multe ori umflate pe nemerit. Din pacate situatia nu este sub aceasta forma. Tarifele plasate de agentiile de traduceri sunt de foarte multe ori justificate. De asemeni, o companie de traduceri va realiza mult mai multe tipuri de servicii, decat un simplu pachet de traducere.

Cand merita mai mult un birou de traducere, in detrimentul unui traducator?

Dupa cum am spus si in randurile de mai sus, o simpla agentie de traduceri din Bucuresti ( spre exemplu ) va realiza de 5 ori mai multe servicii, fata de un simplu traducator. Pe langa pachetele de traduceri obisnuite, o companie incadrata in profilul respectiv va avea o gama larga de elemente disponibile pentru client.

Care sunt serviciile pe care le poate realiza o companie de traduceri?

In primul rand, va trebui sa va ganditi ca o firma de traduceri grupeaza toate pachetele de limbi straine intr-un singur centru. Veti gasi atat traduceri pentru limbile obisnuite, cat si pentru cele mai putin intalnite. Aici, veti putea traduce atat din limba romana in franceza, dar si din romana in japoneza.

cand este mai fiabil un birou de traduceri fata de un traducator

O firma de traduceri grupeaza o baza imensa de traducatori intr-un singur loc. Pentru foarte multi clienti, un birou de traduceri va fi considerat un loc sigur. O persoana care apeleaza la un birou de traduceri si are nevoie de traduceri din limba italiana in limba romana, va stii ca se vor traduce actele respective.

Apeland la un birou de traduceri, pentru un client este punct ochit, punct lovit. In momentul in care apelati la traducatori, acestia trebuie sa fie disponibili. Ei vor trebui sa aiba timp liber, pentru a prelua lucrarea dumneavoastra. In acest context intra sistemul de agentie de traduceri. In cazul in care nu va fi liber un anumit traducator, agentia va cauta in alta directie pentru a fi traduse documentele respective.

Pe langa traduceri, ce servicii realizeaza un birou de traduceri?

O agentie de traduceri este polivalenta. Pe langa serviciile de traduceri, ea va mai avea in portofoliu o multime de elemente cu care poate veni la dispozitia clientului. Spre exemplu, un birou de traduceri din orasul Bucuresti realizeaza urmatoarele servicii:

  • pachete si servicii de interpretariere lingvistica
  • localizare
  • traduceri de beletristica
  • traduceri audio-video
  • proofreading si servicii de verificare ale traducerilor

Acestea sunt serviciile de baza, pe care le poate pune la dispozitie un birou de traduceri. Pe langa acestea, o firma de traduceri mai vine la pachet cu mai multe elemente ce pot imbunatati activitatea serviciului de traduceri in sine.

Cum contribuie existenta unui birou la activitatea serviciului de traduceri?

O agentie de traduceri are rolul de a imbunatati si de a optimiza serviciul de traduceri in sine. Pe langa realizarea traducerii, o firma care are acest obiect de activitate, va face ca traducerile sa:

  • fie realizate mult mai rapid
  • fie predate in timp util
  • sa aiba corectura si coerenta in mesaj

Toate acestea sunt elemente pe care un birou de traduceri va pune pret tot timpul. Intr-o agentie sunt mai multi angajati. Aici va fi un coordonator, care va prelua documentul dumneavoastra. El il va imparti si il va distribui la mai multi traducator. Coordonatorul va lipi documentul tradus, la sfarsitul realizarii acestui proiect. Acesta are si va avea cel mai important rol. De el depinde ca traducerea sa fie realizata la timp si sa aiba coerenta in mesaj.

Coordonatorul va distribui proiectul respectiv doar la traducatorii care au expertiza in domeniul actului in sine. Daca este un document medical ( spre exemplu ), atunci el va desemna pentru realizarea traducerii, doar traducatori din domeniul medical.

Asistenta sau secretara este cea care intra prima data in contact cu clientul. Ea este cea care va primeste in birou, realizeaza factura si preda documentul tradus catre dumneavoastra.

Dupa cum vedeti fiecare persoana are un rol desemnat. De aceea, biroul de traduceri va avea un scop foarte bine precis pe piata de traduceri, si anume: imbunatateste serviciul de traduceri.

Acesta a fost articolul nostru. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de rent4u
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum au conolizat englezii zona Statelor Unite?

In acest articol vom invata cum au conolizat englezii suprafata Statelor Unite de astazi. …