Acasa Comunicate de presa Va aduce topirea aisbergurilor mari în Antarctica o apocalipsă?

Va aduce topirea aisbergurilor mari în Antarctica o apocalipsă?

Presa mondială a relatat că, după topirea unei bucăți de ghețar de dimensiunea New York-ului, în oceanele lumii au început procese ireversibile și o apocalipsă pentru 100 de milioane de oameni.

Potrivit lui Apostol Dyankov, un expert senior WWF , este bine să nu ținem cont de titlurile înfricoșătoare, scrie meteo.com.ro

„ Antarctica se topește încet , nu era de așteptat să se întâmple atât de repede. Curenții oceanici transportă alimente care nu se găsesc în altă parte a ecosistemului, schimbă temperatura planetei și absorb dioxid de carbon, astfel încât să nu existe o încălzire suplimentară. Din cauza temperaturilor record din Antarctica , pentru prima dată în partea de sud a continentului se topesc aisberguri ”, a spus specialistul .

Potrivit lui, omenirea poate încetini creșterea nivelului oceanelor.

„Dacă obiectivele Acordului de la Paris sunt îndeplinite, creșterea planificată de 40 cm ar putea fi redusă la 10 ”, a spus Djankov.

Potrivit acestuia, nu există riscul unei creșteri excesive a Mării Negre. El a mai adaugat ca, hidrogenul, biogazul și bateriile pot înlocui gazul natural, dar este important cum se va face înlocuirea și ce investiții se vor face.

Record incredibil de temperatură în Antarctica

O stație de cercetare din Antarctica a raportat vreme caldă record, ceea ce a surprins oamenii de știință, potrivit presei mondiale.

Temperaturile înregistrate de Stația de Cercetare Concordia în vârful Domului C al Platoului Antarctic (cunoscut în mod obișnuit drept cel mai rece loc de pe planetă) au crescut la minus 11,5 grade Celsius pe 18 martie. 

În mod normal, temperaturile maxime pentru ziua de acolo sunt de aproximativ minus 49 de grade, ceea ce înseamnă că pe 18 martie au fost cu aproximativ 38 de grade Celsius mai cald decât de obicei.

Dacă Organizația Meteorologică Mondială urmărește acest indicator, oamenii de știință sunt neclintiți că este probabil să stabilească un record mondial .

Temperatura măsurată la Concordia este un record pentru cea mai ridicată temperatură nu numai în martie, ci și un „ record absolut ” pentru orice altă lună, a declarat Etienne Capicyan, meteorolog la Serviciul Meteorologic Francez.

Pe 18 martie 2022 au fost stabilite alte recorduri de temperatură. Baza de cercetare Vostok din Rusia, cunoscută pentru că are cea mai scăzută temperatură din lume, a raportat un maxim de minus 17,7 grade Celsius , cu 17 grade mai cald decât temperatura medie zilnică. Acest lucru bate recordul anterior, măsurat de stație pentru luna martie cu aproape 2,7 grade.

Vremea neobișnuit de caldă din Antarctica ridică îngrijorări cu privire la efectele pe termen lung asupra gheții . În acele zile calde, o platformă de gheață de dimensiunea Los Angeles-ului s-a prăbușit.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de cartonescu
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

John Wick 4: Trailer necruțător cu Keanu Reeves!

În cea de-a patra parte a seriei de acțiune, Wick, îmbrăcat în negru, luptă împotriva unei…