Acasa Comunicate de presa Sanatate Mai mult de 150 de grame de carne pe zi sunt periculoase pentru sanatate

Mai mult de 150 de grame de carne pe zi sunt periculoase pentru sanatate

Carnea conține proteine ​​de origine animală, care sunt o sursă valoroasă de aminoacizi esențiali pentru organismul uman.

Dar nu este necesar să consumați acest produs în cantități mari; 50 până la 150 de grame de carne pe zi sunt suficiente, scrie doctorc.ro

„În medie, 15% din aportul zilnic de calorii ar trebui să fie proteine, mai ales proteine ​​animale. Adică 50 până la 150 de grame de carne pe zi”.

Nu toate produsele din carne sunt potrivite pentru consumul zilnic. Unele tipuri de carne conțin cantități mari de grăsimi, care sunt dăunătoare organismului.

„Este necesar să se reducă cantitatea de carne care conține multe grăsimi. De regulă, aceasta este carne roșie (vită, porc, oaie). Se recomandă să se mănânce de la o dată pe săptămână la o dată pe lună”.

Potrivit nutriționistilor, consumul excesiv de carne roșie poate duce la dezvoltarea unor boli periculoase și poate reduce speranța de viață.

„Cu cât este mai multă carne roșie în alimentatie, cu atât speranța medie de viață este mai scurtă. Grăsimile rele pot provoca ateroscleroză, accident vascular cerebral și infarct, iar produsele digestiei cărnii sunt toxice pentru mucoasa intestinală, crescând probabilitatea de cancer”.

Opțiuni mai sigure sunt păsări de curte sau miel.

„Există puțină grăsime dăunătoare la carnea de miel. Cel mai bine este să consumati carne de pasăre cu conținut scăzut de grăsimi”.

Consumul zilnic de orice carne nu este recomandat persoanelor peste 60 de ani. Peștele, fructele de mare, ciupercile și tofu pot fi surse suplimentare de aminoacizi.

„Există o expresie: „Ciupercile sunt carne de pădure.” Aminoacizii din ciuperci pot înlocui carnea doar combinând cu brânza tofu pe bază de soia. Combinația de ciuperci și soia poate înlocui carnea în unele zile. Ar trebui să acordați atenție peștelui și fructelor de mare, unde proteinele sunt aproape identice cu cele din carne”.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de cartonescu
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

John Wick 4: Trailer necruțător cu Keanu Reeves!

În cea de-a patra parte a seriei de acțiune, Wick, îmbrăcat în negru, luptă împotriva unei…