Acasa Comunicate de presa Afaceri Cum să alegi un serviciu de criptare a datelor?

Cum să alegi un serviciu de criptare a datelor?

Progresele din ultimii ani în software development și soluțiile de IT outsourcing determină tot mai multe companii și organizații să folosească medii de stocare a datelor multi-cloud și hibride. Cu toate acestea, se recomandă o atenție sporită la securitatea cibernetică  sau cybersecurity  – în astfel de medii complexe. Numărul de atacuri cibernetice continuă să crească, ceea ce înseamnă că este esențial să protejăm datele, permițând în același timp persoanelor autorizate să își continue activitatea.

Criptarea datelor este o metodă prin care informațiile sunt transformate în diverse coduri formate din litere și cifre. Decriptarea informației se realizează printr-o cheie pe care utilizatorul o va folosi pentru a accesa datele. Există diverse metode de criptare, care folosesc algoritmi avansați dezvoltați special pentru protocoalele de securitate ale companiilor. Alegerea unui serviciu de criptare este un proces complex, dar sfaturile de mai jos pot facilita luarea unei decizii.

Patru aspecte de ținut seama când vine vorba de alegerea unui serviciu de criptare

Atunci când alegi un serviciu de criptare a datelor, este vital să iei în considerare câțiva factori pentru a te asigura că datele sunt sigure și se integrează bine în afacerea sau organizația pe care o deții. Iată care sunt aspectele care te pot ajuta să alegi cea mai potrivită soluție pentru compania ta.

Integrare

Este important să alegi un serviciu de criptare care să nu împiedice productivitatea angajaților. Serviciul ar trebui să poată fi integrat fără probleme cu soluțiile software utilizate în afacerea ta.

Ușor de folosit

Deoarece angajații vor fi nevoiți să învețe și să se adapteze la noile platforme, serviciul ales trebuie să fie simplu. De asemenea, dacă furnizorul oferă și componenta de suport cu privire la utilizarea soluției, este un bonus pentru compania ta.

Securitate

Având în vedere numeroasele soluții disponibile, este esențial să te asiguri că serviciul pe care îl alegi este sigur. Poți verifica dacă autoritățile specializate acreditează serviciul și, de asemenea, poți cere păreri de la alți utilizatori.

Controlul cheilor de criptare

Serviciul pe care îl alegi ar trebui să permită, controlul cheilor de criptare. În caz contrar, fișierele și e-mailurile nu vor putea fi gestionate intern.

AROBS Transilvania Software oferă servicii de securitate a informației

Specialiștii în cybersecurity din cadrul companiei AROBS Transilvania Software oferă servicii dedicate siguranței informației pentru companii din diverse industrii. Experții pornesc de la premisa că deși informațiile sunt tot mai accesibile datorită evoluției tehnologice, există numeroase amenințări care pot cauza pierderi financiare, de informații, și de resurse. Astfel, AROBS oferă servicii de cybersecurity menite să asigure o funcționarea optimă a organizațiilor prin audituri, testare, managementul vulnerabilităților, acțiuni preventive și urmărirea amenințărilor cibernetice.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Bucătărie perfectă: cele mai utile și stilate accesorii pentru mobilă

Despre bucătărie se poate spune că reprezintă inima unei locuințe: este locul în care nu p…