Acasa Comunicate de presa Sanatate DoctorC: Carnea la gratar prezinta riscuri pentru sănătate

DoctorC: Carnea la gratar prezinta riscuri pentru sănătate

Carnea la gratar prezinta riscuri pentru sănătate daca este gatita cu carbuni si poate provoca tumori, spun expertii care au analizat acest lucru, scrie www.doctorc.ro

„Dacă prăjiți carnea pe foc deschis, bucatile sunt expuse la substanțele cancerigene din fum, inclusiv cele rezultate din arderea grăsimilor care picura pe cărbunii încinși. 

(!) Expunerea prelungită sau repetată la substanțe cancerigene poate provoca dezvoltarea tumorilor. 

Este recomandabil să folosiți lemn de foc în loc de cărbune și să aprindeți focul fără a folosi amestecuri speciale care conțin benzină – acest lucru va reduce cantitatea de fum cancerigen sau funingine „, spun expertii.

Cel mai important factor în prepararea kebab-urilor este gatirea corespunzătoare. Să nu prăjiți carnea: în crustă se formează carbohidrați toxici.

„Pe de altă parte, carnea insuficient fiartă poate contine paraziti care provoaca infectii precum sarcocistoza, trichineloza, toxoplasmoza, teniaza, teniarinhoza, echinococoza”.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de cartonescu
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

John Wick 4: Trailer necruțător cu Keanu Reeves!

În cea de-a patra parte a seriei de acțiune, Wick, îmbrăcat în negru, luptă împotriva unei…