Acasa Comunicate de presa Auto Intervalele de service auto explicate cat de des ar trebui sa va intretineti masina

Intervalele de service auto explicate cat de des ar trebui sa va intretineti masina

Indiferent daca masina voatra este pe benzina, diesel, hibrida sau electrica, va avea nevoie de intretinere perioada. In acest articol va prezentam un ghid rapid pentru intretinerea masinii si intervalele de service.

Fiecare producator auto va va spune ca respectarea programului de intretinere este cea mai buna modalitate de a mentine masina in conditii optime si de a proteja valoarea reziduala. S-ar putea sa va intrebati exact cand de des trebuie intretinuta masina voastra, ce include partea service si cat va costa.

Majoritatea producatorilor recomanda ca vehiculul sa fie intretinut o data pe an sau la fiecare 15.000 -30.000 de kilometri. Exista o multime de variatii ale acestui program in functie de masina, asa ca este vital sa verificati manualul vehiculului pentru a afla care sunt intervalele sale de service. Unele masini au, de asemenea, intervale variabile de service, avertizand soferul ca o vizita la reprezentanta este programata pe baza datelor colectate de la senzorii din jurul vehiculului.

Daca cumparati o masina noua sau aproape noua, reprezentanta auto de unde faceti achizitia va poate oferi un plan anual de service pentru vehicul ca parte a ofertei. Acest lucru va acoperi toate costurile de intretinere intr-un anumit interval de timp si va face costurile de functionare a masinii mai previzibile.

Cat de des ar trebui sa va intretineti masina?

Daca masina voastra se afla inca in garantia producatorului, va trebui sa respectati programul de service al producatorului pentru a pastra garantia valabila. Masinile mai vechi pot beneficia, de asemenea, de intretinerea anuala – o masina intretinuta in mod regulat si intretinuta in mod corespunzator ar trebui sa circule timp de zeci de ani si sa ajunga la sute de mii de kilometri cu putine probleme grave. Prin intretinerea corecta a masinii si pastrand un istoric detaliat al service-ului, contribuiti la pastrarea valorii acesteia atunci cand vine momentul sa o vindeti.

Ce include intretinerea regulata a unei masini la un service auto?

Cand mergeti cu masina la revizie, un mecanic va inspecta franele, uleiul, filtrele si alte sisteme mecanice si electronice ale masinii pentru a se asigura ca totul este in siguranta si in stare buna de functionare. Mecanicul va efectua o inspectie amanuntita a vehiculului si apoi va poate sugera inlocuirea anumitor piese, in functie de starea lor. Inlocuirea uleiului in intervalele de service recomandate de producator va ajuta sa prelungiti durata de viata a motorului, iar daca masina este dotata cu una sau mai multe turbine auto va ajuta sa prelungiti durata ei de viata, iar in acest mod evitati sa apelati la un service pentru reparatii turbosuflante, si economisiti o suma mare de bani.

Care este diferenta dintre ITP si intervalele de service auto?

ITP-ul este un test care se face la 2 ani pentru masinile mai noi si la 1 an pentru masinile mai vechi, pe care masina voastra trebuie sa il treaca pentru a circula legal pe drumurile publice. ITP-ul asigura ca toate vehiculele din trafic sunt sigure si in conditii optime de functionare. Nu veti putea conduce masina pe drumurile publice daca ITP-ul a expirat sau daca masina nu a reusit sa treaca testul ITP.

La un interval de service regulat se schimba uleiul si filtrele, si se verifica starea tehnica a componentelor celor mai importante ale masinii. Intervalele de service auto nu sunt o cerinta legala, dar producatorii de masini va recomanda sa va intretineti vehiculul in mod regulat, pentru a-l mentine fara probleme cat mai mult timp posibil.

Cat costa o revizie la o masina?

Pretul unei revizii la un service auto depinde de starea vehiculului, de reparatiile pe care trebuie sa fie efectuate si de costul manoperei mecanicului. Ca un ghid aproximativ, revizia la o masina normala de familie ar putea costa intre 500 si 1000 de lei, iar aici sunt incluse costurile pentru schimbul de ulei si pentru filtre, si nu sunt incluse eventualele interventii suplimentare, daca masina mai are si alte probleme tehnice. Masinile de lux si sport tind sa aiba costuri de intretinere mai scumpe ca urmare a motoarelor cu o capacitate cilindrica mai mare si componentelor mai scumpe, si costurile pot varia intre 2000 si 5000 de lei, sau poate mai mult.

Producatorii auto ofera o lista detaliata a lucrarilor care trebuie facute la fiecare interval de service din programul unei masini si astfel unele servicii pot fi mai scumpe decat altele. Chiar daca masinile mai vechi sunt mai predispuse la probleme, este la fel de important sa se intretina si masinile mai noi. Producatorul sau firma voastra de leasing va poate solicita sa aveti masina intretinuta anual pe durata contractului pentru a-si mentine starea normala de functionare si pentru a-i proteja valoarea.

Ai nevoie de service pentru o masina electrica sau hibrida?

Vehiculele electrice si hibride trebuie intretinute la fel ca un vehicul cu motor cu combustie. Desi multe dintre componente sunt diferite, este totusi la fel de important sa fie verificate si intretinute directia, suspensia, franele si grupul de propulsie ale vehiculului. Vehiculele electrice si hibride necesită de obicei acelasi service anual pentru a ramane in garantia producatorului, dar costurile de intretinere sunt de obicei mai mici decat la o masina echivalenta pe benzina sau diesel, iar la masinile full-electric costurile reviziei sunt mai mici deoarece motorul nu necesita inlocuirea uleiului si a filtrelor de combustibil.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de cormedia
Arata mai multe articole din categoria Auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Avantaje localizare GPS flota auto

Sistemele de localizare GPS flota auto sunt folosite de managerii de flote pentru a colect…