Acasa Toate categoriile Ce sunt pungile cu fermoar sau pungile ziplock si cum au aparut ele?

Ce sunt pungile cu fermoar sau pungile ziplock si cum au aparut ele?

Pungile din plastic cu închidere de tip fermoar sunt un produs relativ recent, ele fiind inventate în istoria recentă, acum aproape 50 de ani.


Deși există de puțin puțin timp, ele sunt folosite acum în extrem de multe domenii de activitate având numeroase utilizări practice. Aceste pungi care sunt folosite pentru ambalare, depozitare, transport și organizare, sunt disponibile într-o mare varietate de stiluri și dimensiuni.


Dar de unde au venit și cum au evoluat în gama de produse pe care o cunoaștem și o folosim astăzi? În 1951, un inventator pe nume Borge Madsen, a solicitat un brevet pentru un dispozitiv de închidere cu glisiere din plastic, care a fost precursorul pungii cu fermoar de astăzi. Tipul de închidere a suferit modificări de-a lungul timpului, până când în jurul anului 1968, pungile cu fermoar au început să fie comercializate în magazine alimentare și supermarketuri, sub numele Ziploc®.

A fost nevoie de câțiva ani pentru ca pungile resigilabile cu fermoar să devină populare, ajungând apoi să fie folosite de consumatori pentru orice, de la păstrarea sandvișurilor pentru prânzul școlar până la transportul peștilor acasă de la petshop-uri. În 1997, dreptul asupra mărcilor de pungi cu fermoar, inclusiv Ziploc®, au fost vândute către SC Johnson Company. Au apărut de-a lungul anilor diverse mărci de pungi cu fermoar, însă Ziploc a rămas cea mai cunoscută, fiind prezentă chiar și azi sub diferite forme, cea mai cunoscută fiind cea de ziplock, adică închidere cu fermoar.
Avantajele folosirii pungilor cu fermoar vin din două direcții – odată din direcția consumatorului, care apreciază comoditatea și faptul ca sunt refolosibile, și din perpectiva companiilor care au costuri mai mici în urma folosirii pungilor ziplock, comparativ cu metode de ambalare convenționale.

Cele mai mari sectoare care utilizează pungi ziplock sunt: domeniul industrial, sectorul medical, magazinele de bijuterii, vânzătorii cu amănuntul, producătorii de jucării, magazinele de feronerie, comercianții de tutun, sectorul alimentar, electric și electronic.


Deși au avut începuturi umile, pungile ziplock au în ziua de azi utilizări numeroase, devenind aproape imposibil să enumerăm toate aplicațiile și beneficiile acestui produs. Este greu de imaginat cu ar funcționa diverse domenii de activitate, fără existența acestor pungi resigilabile.
Având o aplicabilitate atât de răspândită, majoritatea companiilor care le comercializează pot pune la dispoziție dimensiuni nelimitate, fabricile producătoare putând confecționa pungi cu zip în sute de dimensiuni, astfel încât să satisfacă nevoile consumatorilor la nivel global.


Alegeți https://www.cartonescu.ro pentru pungi cu fermoar. Oferind livrare in 24-48 h, garanția prețului mic și servicii de calitate, cartonescu.ro se ocupă de produsele de ambalare de care aveți nevoie.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de cartonescu
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

John Wick 4: Trailer necruțător cu Keanu Reeves!

În cea de-a patra parte a seriei de acțiune, Wick, îmbrăcat în negru, luptă împotriva unei…