Acasa Comunicate de presa Ce anume cauta cumparatorii de carti vechi?

Ce anume cauta cumparatorii de carti vechi?

Pentru cei care se intreba ce cauta cumparatorii de carti vechi si de ce, este necesar sa afle mai intai cine sunt, de fapt, acesti cumparatori.

Raspunsul este unul simplu: tinand cont ca întreprinderile care au ca obiect de activitate cartea veche sunt anticariatele, tot ele sunt si cumparatori de carti vechi. Acestea au inceput sa isi promoveze aceasta ramura a activitatii si in mediul online, din dorinta ca informatia sa ajunga la un numar cat mai mare de persoane.

Ce cauta cumparatorii de carti vechi?

In primul rand, anticariatele care cumpara carti le prefera pe cele vechi, datorita valorii istorice si literare pe care acestea le pot avea. Drept urmare, si valoarea financiara a unor astfel de carti poate fi una foarte mare.

Cumparatori de carti vechi | Cumpar carti de orice fel | CumparCarti.ro

cumparatori de carti vechi

Printre cartile valoroase, foarte apreciate de anticariatul CumparCarti.ro, se regasesc cele care fac parte din editii de colectie, editii princeps sau editii limitate, carti vechi si foarte rare ori chiar manuscrise.

Care este motivul pentru care anticariatele cumpara carti?

Pe langa posibilitatea de a descoperi adevarate comori literare sau istorice, prin intermediul activitatii de achizitii carti, pe care au dezvoltat-o foarte mult in ultimii ani, anticariatele urmaresc sa isi imbogateasca propria colectie. Acest lucru se refera atat la ceea ce priveste numarul volumelor, cat si la diversitatea domeniilor din care fac parte cartile.

Din acest motiv, anticariatele isi promoveaza aceasta ramura a activitatii, in mediul online, prin intermediul unor anunturi de tipul „cumpar carti de orice fel”, fara sa existe vreun criteriu referitor la vechime, cantitate sau domeniu. Singurul criteriu care ar trebui indeplinit este ca volumele sa se afle intr-o stare buna, care sa permita lecturarea acestora.

In plus, prin intermediul acestora, cumparatorii de carti vin si in ajutorul oamenilor care fie doresc sa scape de anumite carti sau sa isi lichideze biblioteca, fie au nevoie de bani.

In concluzie, anticariatele au numeroase motive pentru care au dezvoltat activitatea de achizitii carti, unele dintre acestea fiind si in beneficiul clientilor lor, vanzatorii de carti. Ceea ce este de retinut este faptul ca principalele vizate sunt totusi cartile vechi.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Explorarea cărților de dezvoltare personală intr-un anticariat online

Dezvoltarea personală este un proces continuu de autoperfecționare și învățare. Într-o lum…