Acasa Comunicate de presa Sanatate Alimente care te vor ajuta să lupți împotriva stresului

Alimente care te vor ajuta să lupți împotriva stresului

Mulți oameni sunt expuși la stres, iar acesta duce la o serie de boli caracteristice societății moderne. 

Dar o alimentație sănătoasă și echilibrată poate reduce foarte mult efectele nocive ale stresului. Unele alimente pot chiar să ne ajute emoțiile și să ne elibereze de stres, scrie homespot.ro

Un specialist a subliniat produsele care ajută la combaterea stresului.Corpul nostru are nevoie de vitamine și minerale pentru a funcționa bine și a face față stresului.

Expertul include ciocolata neagră, nucile, peștele gras și uleiurile vegetale în lista alimentelor care îmbunătățesc starea de spirit. 

În plus, legume și fructe verzi ajuta la stabilizarea starii emotionale. Legumele precum spanacul și broccoli sunt bogate în vitamina B9 în forma sa naturală, care produce dopamină și serotonină – neurohormoni care reglează starea de spirit. Se conectează la acea parte a creierului care oferă un sentiment de calm.

S-a mai precizat că atunci când alegeți alimente ar trebui să acordați atenție fructelor galbene, portocalii și roșii. De asemenea, nu va fi de prisos să includeți în dietă fulgi de ovăz, terci de hrișcă și mei.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de cartonescu
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

John Wick 4: Trailer necruțător cu Keanu Reeves!

În cea de-a patra parte a seriei de acțiune, Wick, îmbrăcat în negru, luptă împotriva unei…