Acasa Comunicate de presa Sanatate RMN | detalii complete despre investigatie

RMN | detalii complete despre investigatie

0
0

Detalii si informatii generale despre ce reprezinta un RMN

RMN sau Imagistica prin rezonanta magnetica nucleara este o metoda de diagnostic eficienta, radiologica si neinvaziva.

rmn

Metoda foloseste campuri magnetice si unde de frecventa radio pentru a vizualiza diferite organe si tesuturi ale corpului uman. RMN / rezonanta magnetica nucleara functioneaza dupa cum urmeaza: Dupa cum sugereaza si numele, operatia se bazeaza pe un fenomen fizic numit RMN. Aceasta metoda a fost descoperita de Isidor Rabi, care a castigat Premiul Nobel pentru Fizica in 1944.

Acest fenomen se observa atunci cand materia este plasata intr-un camp magnetic caruia i se aplica unde radio. Afla si mai multe despre aceasta procedura de la specialistii Romgermed Bucuresti.

Care este continutul anchetei?

Aparatele RMN sunt mari si de forma cilindrica. In interiorul cilindrului se afla o masa pe care pacientul va sta intins in timpul examenului. RMN-ul va crea un camp magnetic in jurul pacientului si va trimite unde radio. Campurile magnetice si frecventa radio modifica temporar modul in care atomii de hidrogen sunt aranjati in corpul pacientului. Cand revin la pozitiile initiale, atomii de hidrogen trimit semnale radio detectabile.

Aceste semnale radio sunt captate de un computer specializat, care le analizeaza si le transforma in imagini folosind formule matematice. La sfarsitul procedurii, in functie de software-ul utilizat, pe monitorul RMN va fi afisata o imagine 2D sau 3D a zonei investigate.

Informatii importante de retinut inainte de investigatia RMN

De obicei, iti vei putea urma rutina zilnica fara probleme. Cu toate acestea, retineti ca nu trebuie sa mancati cu 3-6 ore inainte de operatie.

Inainte de a incepe testul, va trebui sa indepartati toate obiectele metalice din corp, cum ar fi curele, bijuterii, ochelari, ceasuri sau agrafe.

Desi nu exista contraindicatii pentru tatuaje, unele tatuaje cu pigmenti metalici pot provoca o senzatie localizata de caldura. Nu trebuie sa iti faci griji, insa.

Vino la Romgermed ca specialistii sa aiba grija de sanatatea ta!

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Revolutioneaza Iluminatul cu Panouri LED de la LED Concept

Intr-o lume in continua schimbare, iluminatul de calitate devine o necesitate pentru confo…