Acasa Comunicate de presa Afaceri Trimite indexul lunar și plătește doar câtă energie consumi

Trimite indexul lunar și plătește doar câtă energie consumi

Din categoria utilităților pe care le avem de achitat lunar, energia electrică este de departe cea mai controversată, subiectul creșterii prețurilor din domeniu ținând prima pagină a ziarelor imediat ce a fost anunțat.

Deși la nivel de uz casnic există un număr relativ redus de electronice și aparate electrocasnice care consumă energie electrică pentru a funcționa, iar ferestrele uriașe din casele moderne militează pentru utilizarea iluminatului natural, consumul de energie electrică este în continuare ridicat în gospodăriile din România și nu numai.

În anumite zone din țară, energia electrică este folosită integral în gospodării, de la soluții de încălzire a spațiilor de locuit la variante pentru a asigura traiul de zi cu zi ai membrilor unei familii. Consumul constant de energie electrică este o necesitate a societății moderne, vânarea unui purceluș de lapte și pârjolirea lui pe foc de tabără la cină fiind de prisos atunci când ai cuptor electric. Păstrând nota optimistă, putem numi energia electrică drept o forță în creștere, iar utilizarea ei în toate domeniile vieții, absolut necesară.

Soluțiile inteligente de economisire a consumului de energie electrică au căpătat un avânt deosebit odată cu progresul tehnologiei în această direcție și intrarea lor pe piața din România a fost salutată cu entuziasm de către toți consumatorii. Fie că vorbim de variante care împiedică risipa prin optimizarea elementelor accesorii sau de propuneri care să micșoreze nevoia consumatorilor la minimul necesar, orientarea către soluții alternative a îndreptat atenția către costurile care trebuie să fie optimizate.

Simbolul universal pentru o idee excelentă este becul aprins, așa că putem spune despre energia electrică că face parte din viața noastră atât la propriu, cât și la figurat.

Fără să se aglomereze inutil facturile clienților, este importantă garanția lui preț avantajos precum și plata integrală doar a consumului înregistrat. Nimic în plus, nimic în minus, nimic în avans. Prin trimiterea indexului lunar înregistrat pe aparatul de măsură din gospodărie sau de la punctul de lucru, se deține un control absolut al consumului realizat și se va plăti, în întregime, doar ceea ce este consumat.

În felul acesta, furnizorii de energie electrică își câștigă încrederea consumatorilor și asigură condiții excelente pentru o colaborare de lungă durată. Timpul astfel câștigat și oferta competitivă fac din tranzacționarea energiei electrice o investiție de succes și o opțiune agreată de către toate părțile implicate.

De asemenea, în contextul actual, orice consumator are libertatea de a alege un furnizor de energie, de a solicita o ofertă, de a opta pentru un preț avantajos și de a încheia contractul potrivit pentru energia pe care o consumă. Cele mai multe companii solicită completarea cererii lor personalizate de încheiere a contractului de furnizare, trimiterea unei copii a cărții de identitate sau a unor documente suplimentare, al avizului tehnic de racordare sau a convenției de exploatare în situațiile în care este necesară. Unii furnizori cer actul de proprietate sau o copie a unei facturi de telefonie prin care să se dovedească faptul că persoana în cauză locuiește la adresa respectivă. Documentele pot fi trimise prin e-mail sau poștă și tot astfel vor fi primite de la furnizor. Din acel moment, contractul se poate considera a fi încheiat.

Dacă, din diverse motive, un consumator casnic sau non-casnic alege să nu semneze un contract nou cu un furnizor din piața liberalizată a energiei, atunci acesta va rămâne în piața numită de serviciu universal. Acest lucru înseamnă că va primi energie de la vechiul lor furnizor, ca și până acum, la un preţ mai mare decât cel din piaţa liberă.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Nomade Communication
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Alukönigstahl susține standardul Nearly Zero Energy Buildings în construcții

Conform principiului NZEB (Nearly Zero Energy Buildings) clădirile nou-construite nu trebu…