Acasa Comunicate de presa Sanatate Programeaza-te la un consult de colonoscopie din timp!

Programeaza-te la un consult de colonoscopie din timp!

colonoscopie

Fie ca ai avut nevoie sau nu de procedura de colonoscopie pana in momentul de fata, este bine sa fii informat in legatura cu ce inseamna aceasta. Cand vine vorba de procedura de endoscopie, aceasta este folosita pentru a investiga esofagul, stomacul sau duodenul. Procedura nu este una dureroasa, astfel ca din aceasta privinta nu trebuie sa va faceti griji. De asemenea, nu veti prezenta nici efecte adverse.

Care este procesul unei investigatii de colonoscopie?

O analiza de colonoscopie este cea mai buna solutie pentru descoperirea polipilor intestinali, zonelor ulcerate, tumorilor, diverticulilor si anumitor zone inflamate sau hemoragice. De asemenea, in cadrul acestei investigatii se poate preleva biopsie de la nivelul colonului sau rectului, si in plus, pot fi extirpate formatiunile tumorale existente la acest nivel.


In cadrul unei analize de colonoscopie, medicul specialist Romgermed introduce un tub lung, subtire (aproximativ 1 cm grosime) si flexibil in rect, in timp ce pacientul este sub anestesie locala si culcat pe masa de consultatie. Apoi, colonoscopul este ghidat de catre medic pentru a parcurge intreaga lungime a colonului si astfel medicul poate vizualiza pe rand urmtoarele zone: zona anala, rectul, sigmoidul, colonul descent, transvers si ascendent, valva ileo-cecala si ultima ansa ileala.


O analiza de colonoscopie dureaza circa 15 minute, nu este dureroasa si pentru un grad ridicat de confort, pacientului i se administreaza intravenos un calmant. Aceasta investigatie este nedureroasa si datorita dispozitivului de ultima generatie.

O procedura asemanatoare este endoscopia

O procedura destul de asemanatoare endoscopiei este procedura cunoscuta sub numele de colonoscopie. Aceasta investigatie este folosita de catre medici in situatia in care este necesar sa fie examinat colonul sau rectul.


Cu ajutorul acestei investigati este foarte usor sa se transmita in timp real imagini de o claritate foarte mare a interiorului colonului. Astfel, medici pot detecta din timp daca pacientul are de a face cu polipi intestinali, zone ulcerate si asa mai departe.

Aceasta procedura nu necesita foarte mult timp, fiind necesare doar 15 minute. Iar in cazul in care aveti nevoie de un calmant medicul va sta la dispozitie. Dar, de regula, aceasta investigatie nu este una dureroasa, astfel ca nu trebuie sa ai un motiv de ingrijorare.

Unde poti realiza aceasta consultatie?

La Clinica Medicala Romgermed puteti veni la indicatiile medicului sa va faceti proceduri de endoscopie sau de colonoscopie la preturi accesibile. Aici veti fi intampinati de cei mai buni medici din domeniu. Astfel ca veti stii ca intreaga procedura de colonoscopie sau endoscopie se vor derula intr.-un mod cat se poate de profesionist. Nu aveti motiv de ingrijorare.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de mpopescu
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Un consult DEXA iti poate diagnostica osteoporoza

In ce consta examniarea DEXA? Osteodensitometria reprezinta o investigatie imagistica foar…