Acasa Comunicate de presa Auto Cum alegem motocicleta Enduro potrivita

Cum alegem motocicleta Enduro potrivita

Esti pasionat de off-road si de senzatii tari dar un ATV parca e prea lent pentru tine? Atunci o motocicleta Enduro s-ar putea sa bifeze toate casutele piticilor tai. Totusi, de unde incepem atunci cand vrem sa ne cumparam prima motocicleta Enduro?

Chiar daca e simplu in ziua de azi sa cumperi absolut orice, unele lucruri necesita studiu in prealabil. O motocicleta Enduro fiind un astfel de exemplu. Si aici nu ma refer doar la a cauta modelul si de a intra pe un site dedicat de piese pentru motociclete si de a face o estimare a costurilor de intretinere. Aici ma refer la a diferentia tipurile de motociclete Enduro, de la modul de functionare pana la diferentele la nivel de echipament de protectie si piese pentru motociclete. Iar articolul de astazi vine in ajutorul tau pentru ca sa alegem motocicleta de enduro potrivita pentru nevoile tale.

In primul rand trebuie sa stim diferentele fundamentale dintre o motocicleta normala si una de Enduro. Lansata original ca o versiune motorizata a mountain bike-ului, o motocicleta Enduro are urmatoarele elemente specifice:

  • Masa motocicletei este in general mai mica si dimensiunile sunt inferioare unei motociclete de asfalt pentru a spori manevrabilitatea pe teren accidentat.
  • Chiar daca nu este o regula standard, motocicletele Enduro au rezervoare mai mari pentru a oferi o autonomie suficienta pentru competitii.
  • Cat despre restul de piese pentru motociclete Enduro, acestea sunt ranforsate si au protectie suplimentara fata de cele montate pe motociclete de asfalt.
  • Motorul de Enduro in general are o capacitate cubica inferioara si este orientat mai degraba spre fiabilitate si anduranta decat performante. La urma urmei, nu ai nevoie sa prinzi 290 de km/h atunci cand faci moto-cross.
  • Accesoriile pentru Enduro sunt radical diferite fata de accesoriile pentru motociclete normale. Din fericire, orice magazin decent de piese pentru motociclete ofera si accesorii pentru Enduro, cum ar fi bull-bar, aparatori pentru manere, ghidoane mai mici si orice alt accesoriu care iti face aventura prin padure mai usoara.
  • Si pentru ca tot vorbim despre motor, una din cele mai importante piese pentru motociclete, motorul de Enduro are in general o capacitate cilindrica pana in 650 cmc. Cel mai important in schimb este faptul ca pot fi atat motoare in 2 timpi cat si in 4 timpi, spre deosebire de motocicleta de strada care vine direct cu motoare in 4 timpi.

Ce motor sa aleg?

Cel mai mult conteaza modul in care va fi folosita motocicleta Enduro. Daca ai de gand sa mergi prin padure, mlastini, lacuri, noroaie si conditii generale grele de teren accidentat, atunci vei aprecia cu siguranta o motocicleta cu un motor in 2 timpi. Un motor in 2 timpi sacrifica performantele pentru o greutate scazuta si manevrabilitate crescuta. Daca in schimb te intereseaza mai mult alergatul pe nisip, pietris si teren accidentat uscat si relativ plat, atunci poti merge pe o motocicleta cu un motor in 4 timpi.

Dar inainte de a alege motorul este foarte important sa alegi echipamentul de protectie potrivit pentru ca inevitabil vei avea contact cu foarte multi copaci, crengi, noroaie, buturugi si tot ceea ce are natura pregatit pentru tine.

Este important sa stii dinainte pentru ce vei folosi motocicleta, ca sa poti face o alegere potrivita. O alegere care iti va deschide portile unei noi aventuri de off-road, o aventura pe care doar o motocicleta de Enduro o poate oferi.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de AdrianDLS
Arata mai multe articole din categoria Auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *