Acasa Comunicate de presa Sanatate Vezi ce spun specialistii despre importanta efectuarii de endoscopie

Vezi ce spun specialistii despre importanta efectuarii de endoscopie

0
0

Ai tot aici despre endoscopie

endoscopie

Endoscopie gastrointestinala superioara (EDS) este o procedura care analizeaza mucoasa esofagului, a stomacului si a primei parti a intestinului subtire (duoden). Aceasta analiza permite stabilirea unui diagnostic si ajuta la initierea tratamentului. EDS este cea mai buna modalitate de a detecta inflamatii, ulcere, tumori sau alte leziuni in tractul gastrointestinal superior.

Un endoscop este un tub subtire, flexibil, care contine o camera mica si o sursa de lumina la un capat. Imaginile din tubul digestiv sunt luate cu ajutorul unei camere si proiectate pe un monitor (ecran) pentru analiza de catre medic. Ele pot fi, de asemenea, inregistrate si tiparite. In timpul investigatiei, fragmentele de biopsie „tintite” (biopsii) vor fi prelevate, daca este necesar, si apoi studiate la microscop de catre un patolog. Fragmentele de biopsie sunt mici (2-4 mm) si prelevarea lor nu implica niciun risc.

Romgermed – Experienta prietenoasa cu pacientii si tehnologie moderna

Cele mai importante avantaje ale utilizarii acestor tehnologii in practica medicala a pacientilor includ:

  • Precizie mare de diagnosticare. Tehnologia avansata combinata cu profesionalismul gastroenterologului permite efectuarea cu acuratete a procedurilor endoscopice, reducand timpul de executie si maximizand confortul pacientului.
  • Chirurgie minim invaziva. Nu este necesara nicio incizie pe piele pentru a efectua aceste proceduri de endoscopie. In plus, aceste proceduri sunt adesea de natura terapeutica – in timpul carora medicii pot indeparta tesutul deteriorat, ceea ce inseamna ca pot inlocui interventiile chirurgicale care necesita spitalizare, reabilitare si concediu medical.
  • Confort in timpul examinarii. Exista mai multe aspecte tehnice care imbunatatesc confortul pacientului in timpul si dupa procedura endoscopica (folosirea dioxidului de carbon nu este favorabila insuflatiei de aer, instrumentele folosite in explorare au un diametru extrem de mic si pacientii potential sedati).

Scapati de amenintarea cancerului de stomac si esofag cu endoscopie

Cu o endoscopie, puteti scapa de teama ca ati putea avea cancer de stomac sau de esofag. Datorita acuratetii acestor teste nedureroase, poate detecta cancerul intr-un stadiu preclinic precoce, cu mult inainte de disconfort si pacientii se plang de astfel de simptome asociate.

Unde poti beneficia de o astfel de endoscopie?

Acest tip de endoscopie poate fi efectuat doar de specialisti din clinici cu instrumente pentru aceasta. Noi te asteptam cu drag in clinica medicala Romgermed!

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Electric Concept iti ofera proiectoare Led foarte avantajoase

Vezi oferta avantajoasa la proiectoare LED Aceste proiectoare LED sunt aparate de iluminat…