Acasa Comunicate de presa Cum sa ingrijesti corect lenjerii de pat din bumbac satinat?

Cum sa ingrijesti corect lenjerii de pat din bumbac satinat?

Pentru o gama larga de consumatorii, lenjerii de pat din bumbac satinat reprezinta o alegere de top. Motivele sunt cat se poate de simple. Pe langa faptul ca sunt foarte confortabile, acestea au si o textura lucioasa si un finisaj cu totul deosebit.

Cum trebuie spalate astfel de lenjerii de pat din bumbac satinat?

Nu incarca masina de spalat pana la refuz, pentru ca rufele nu se vor putea spala bine. Daca, pe de cealta parte, cuva e prea goala, rufele se pot deteriora mai usor. Ideal este sa incarci masina la 80% din capacitate.
Spala rufele la temperaturi cuprinse intre 30 si 60 de grade Celsius, in functie de materialul din care sunt facute aceste asternuturi pentru dormitor. Daca apa e mai rece, murdaria nu va putea fi eliminata perfect si rufele nu vor putea fi dezinfectate corespunzator. Apa prea fierbinte, care depaseste 60-70 de grade, deterioreaza materialele.

Pentru a indeparta petele de ulei, inainte de a baga rufele in masina de spalat, presara pe pata putin amidon si lasa sa actioneze cateva minute. Pentru a elimina petele de traspiratie de pe lenjerii de pat din bumbac satinat alba, pune-o la prespalat, la 40 de grade. Apoi executa un ciclu normal de spalare, cu inalbitor.

De asemenea, pentru a scapa de petele de vin si de cafea, inmoaie hainele timp de o ora intr-o solutie formata din apa si sare. Apoi spala-le normal, in masina de spalat. Albeata prosoapelor si a lenjeriei se mentine daca folosesti bicarbonat de sodiu. Se adauga o jumatate de ceasca in compartimentul pentru detergent si se spala la 40-60 de grade. Bicarbonatul elimina mirosurile si albeste rufele ingalbenite.

lenjerii de pat din bumbac satinat

Adauga otet alb la clatire. Este secretul personalului acestor hoteluri pentru a face prosoapele sa devina moi, pufoase si stralucitor de curate.
Ideal este sa usuci rufele in aer liber, mai ales acum, vara. Daca le usuci in uscatorul masinii de spalat, expertii recomanda sa introduci in cuva o minge de tenis pentru a face prosoapele moi si pufoase.

Daca pui prea mult detergent, aceste lenjerii de pat din bumbac satinat nu se vor spala mai bine, insa vor fi mai greu de limpezit, iar tesatura poate fi afectata.

Sarea tine loc de inalbitor si este o metoda naturala de a scoate petele, mirosurile, de a preveni ingalbenirea rufelor si a mentine stralucirea culorilor. Se adauga o jumatate de ceasca de sare in masina de spalat, printre rufele albe si colorate.

Igienizarea masinii de spalat, o data pe luna, este absolut necesara. Curata bine zona burdufului de cauciuc, unde se aduna apa, se mentine umezeala si se formeaza mucegai. Spala de resturi si compartimentul pentru detergent, atat pe interior, cat si pe exterior. O data pe luna, e bine sa faci un ciclu de spalare la 90 de grade, fara lenjerii de pat din bumbac satinat, doar cu un detergent special care curata masina (se gaseste in comert).

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de mpopescu
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa
Comentariile sunt inchise.

Citeste si...

Programeaza-te la un consult de colonoscopie din timp!

Fie ca ai avut nevoie sau nu de procedura de colonoscopie pana in momentul de fata, este b…