Acasa Comunicate de presa Afaceri O aplicatie HR crește eficiența din compania ta

O aplicatie HR crește eficiența din compania ta

Te-ai întrebat vreodată cum ar putea o aplicatie HR să eficientizeze multitudinea de procese din departamentul de resurse umane? Răspunsul îl vom elabora în rândurile următoare. 

Știm cu toții că digitalizarea a reprezentat o pârghie importantă pentru succesul mediului de business în ultimii ani, iar departamentul de resurse umane nu a făcut vreo excepție. Astfel, vedem din ce în ce mai des cum teancurile de hârtii sunt înlocuite cu dosarele electronice, pontajul în Excel cu sisteme de pontaj, semnarea olografă cu semnături electronice certificate și așa mai departe. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul unui soft HR performant, care contribuie la automatizarea fluxurilor de lucru pentru o mai bună gestionare a resurselor. 

Pe scurt, o astfel de aplicatie HR facilitează trecerea departamentului HR către mediul digital, eficientizând în același timp resursele financiare și de timp ale specialiștilor HR. Fie că e vorba despre recrutare, onboarding, evaluarea personalului sau calculul de salarii, un soft HR performant le poate optimiza pe fiecare în parte. 

În continuare, vom povesti mai multe despre care sunt beneficiile unui soft HR și cum te poate ajuta în creșterea eficienței din compania ta. 

Ce beneficii îți oferă o aplicatie HR?

Implementarea unei aplicații HR aduce numeroase beneficii departamentului de resurse umane. Cum am menționat deja, o aplicatie HR poate simplifica fiecare proces atribuit unui specialist de HR, contribuind în același timp la un grad mai ridicat de transparență și o mai mare autonomie a angajaților. 

Aceste aspecte reprezintă câteva beneficii pe care angajații, în special cei care fac parte din Generația Z, le caută atunci când vine vorba despre căutarea unui loc de muncă. Astfel, se poate evidenția faptul că în curând, odată cu creșterea numărului de angajați din Generația Z, trecerea departamentului de HR într-o mai mare proporție în zona digitală nu va reprezenta doar o opțiune, ci mai degrabă o necesitate. 

Pe lângă aceste beneficii, o aplicatie HR le pune la dispoziție specialiștilor de resurse umane și alte câteva avantaje:

Procesul de recrutare se desfășoară într-un timp mult mai scurt

Procesul de recrutare este cu mult eficientizat datorită faptului că este planificat cu ajutorul unui soft HR. Mai exact, începând cu vizualizarea CV-urilor, planificarea interviurilor și până la e-mailul de refuz sau acceptare, toate etapele pot fi pregătite cu ajutorul unei aplicații HR. Acest aspect reprezintă un avantaj major, în special în actuala luptă pentru talente și a faptului că angajații potențiali ajung să își piardă interesul mult mai ușor față de un job decât în trecut. Studiul realizat de Robert Half, arată că 57% dintre candidați au tendința să renunțe la participarea la un următor interviu dacă procesul de recrutare devine mai lung decât s-ar fi așteptat.  

Administrarea contractelor se face la un click distanță

Când vorbim despre administrarea personalului și managementul contractelor, ne gândim la zeci de hârtii, Exceluri și dosare. Totuși, cu ajutorul unui soft HR performant, întregul proces se desfășoară în interfața aplicației. Îți poți seta alerte și notificări care te ajută să le reamintești angajaților despre actele necesare a fi ținute la zi, cum ar fi: controalele medicale periodice, actualizarea actelor de identitate și multe altele. Totodată, poți genera automat contracte, acte adiționale și diverse rapoarte necesare departamentului sau chiar managerilor.  

Calculul salarial devine mai precis 

Un proces important din munca unui specialist HR este reprezentat de cel de calcul de salarii. Cu ajutorul unui soft HR, procesul devine mai precis, erorile umane sunt eliminate, iar timpul necesar pregătirii acestuia se reduce considerabil. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că datele de pontaj sunt preluate cu succes din modulul de pontaj aferent aplicatiei de HR, iar procesul va fi prelucrat mult mai ușor de către specialiști. 

Alte activități care pot fi eficientizate cu o aplicatie HR

Pe lângă cele 3 mari activități pe care le-am menționat, un soft HR te ajută și la:

  • Eficientizarea procesului de onboarding, punând la dispoziție noului angajat materialele necesare pentru a se familiariza cu compania direct în interfața platformei;
  • Creșterea gradului de autonomie al angajaților prin intermediul unui modul de self-service;
  • Evaluarea eficientă a performanțelor angajaților prin intermediul unui soft de evaluare;
  • Planificarea unor puncte cheie în cariera angajatului cu ajutorul unui modul de training dedicat.

Alege o aplicatie HR cu 19 module diferite

Dacă îți dorești o eficientizare a proceselor HR prin intermediul unui soft HR digital, îți facem cunoștință soluția True HR, furnizată de specialiștii UCMS by AROBS. True HR pune la dispoziție utilizatorilor săi, 19 module distincte, care acoperă întreaga paletă de procese specifice departamentelor de resurse umane. Dacă îți dorești să beneficiezi de consultanță gratuită în identificarea nevoilor, ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Inovația în echipamentele de sudură a șinelor feroviare

Sudarea șinelor reprezintă un element esențial în construcția și întreținerea căilor ferat…