Acasa Comunicate de presa Afaceri Administrarea personalului și salarizarea, proceduri simplificate cu softuri dedicate

Administrarea personalului și salarizarea, proceduri simplificate cu softuri dedicate

Soft administrare personal si salarizare este un instrument digital care te ajută să ai o evidență clară asupra datelor angajaților și te ajută în gestionarea operativă a departamentului de HR. Transformarea digitală a reprezentat un aspect important pentru multe companii în ultima perioadă. Astfel, soluții precum cele de administrare personal si salarizare și chiar un soft calcul salarii au reprezentat instrumente digitale aflate la mare căutare.

În articolul de astăzi, îți vom povesti mai multe despre cum te poate ajuta un soft administrare personal si salarizare și un soft calcul salarii pentru simplificarea procedurilor din compania ta. În plus, vom detalia și ce beneficii pe termen lung vor aduce în compania ta, dacă alegi să investești în instrumente automatizate, ușor configurabile.

Soft administrare personal si salarizare – agenda internă a companiei

Dacă ar fi să îți oferim o scurtă definiție, ne-am putea referi la un soft administrare personal si salarizare ca la o agendă internă a companiei, din care poți extrage informațiile dorite oricând ai nevoie. În plus, acesta te ajută să ai o viziune de ansamblu asupra modificărilor survenite de-a lungul timpului în compania ta. Împreună cu un soft calcul salarii, cele două instrumente eficientizează două dintre cele mai greoaie activități ale unui department HR: managementul personalului și al contractelor și procesul de calcul salarial.

Un alt beneficiu important ar fi faptul că prin intermediul unui soft de administrare personal si salarizare vei putea gestiona electronic toate documentele angajaților tăi: documente necesare angajării, contracte de muncă, evidența controalelor medicale, rapoarte, cereri de concediu, învoiri, delegații. Tot ce ai nevoie pentru a eficientiza munca departamentului de HR și a reduce birocrația de zi cu zi. Mai mult, centralizezi toate informațiile angajaților într-un singur loc, generezi automat documente pentru unul sau mai mulți angajați odată și poți seta notificări pentru a-ți aminti aspecte importante referitoare la angajați (expirarea unui contract, expirarea perioadei de probă). Nu în ultimul rând, soft-ul te ajută să generezi rapoarte simple și complexe necesare departamentului de resurse umane.

Soft calcul salarii – instrumentul care simplifică procesul de calcul salarial

Asemenea unui soft administrare personal si salarizare, un soft calcul salarii eficientizează unul dintre cele mai consumatoare de timp procese din cadrul unei companii, mai exact, procesul de calcul salarial. Mai exact, prin intermediul acestuia se pot importa mult mai repede datele necesare calculului salarial, iar erorile de calcul sunt minimizate.

Mai mult, un soft calcul salarii complex va lua în considerare toate variabilele necesare pentru calcularea salariilor angajaților: orele de muncă suplimentare, concediile de odihnă, reținerile salariale, plățile în avans și altele. Astfel, te asiguri că toate calculele sunt realizate corect, într-un timp mai scurt.  

De ce să te îndrepți spre transformarea digitală pentru compania ta?

Poate încă te întrebi de ce să investești în transformarea digitală și implicit în cele două instrumente, soft administrare personal si salarizare și soft calcul salarii. În primul rând, procesele complexe și consumatoare de timp vor putea fi eficientizate. Plecând de la acest beneficiu putem adăuga faptul că: angajații vor putea fi mai productivi și se vor putea axa pe activități de strategie și creație, erorile umane vor fi minimizate, angajații vor avea o mai mare independență iar sarcinile redundante vor fi mult mai puține.

Dacă te gândești că vrei ca și compania ta să beneficieze de soluții software complexe, dar nu știi de unde să începi, te invităm să iei legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail: office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424. Soluțiile lor de HR și payroll dețin o vastă experiență în industrii precum: banking, BIG4, BPO, IT, servicii medicale, producție, retail, automotive, mass-media și advertising, transport, servicii și construcții.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Care sunt principalele tipuri de accesorii de mobilier și cum le alegi?

Bucătăria este inima oricărei case, iar alegerea corectă a mobilierului și a accesoriilor …