Acasa Comunicate de presa Afaceri Cum optimizezi etapele din viața profesională a angajaților cu un soft resurse umane?

Cum optimizezi etapele din viața profesională a angajaților cu un soft resurse umane?

Cu ajutorul unui soft resurse umane, procese precum: recrutarea, inducția, sesiunile de training și offboarding-ul pot fi realizate mai repede și mai sigur. Mai exact, cu ajutorul unor instrumente digitale precum: software recrutare, soluții pentru onboarding, training și evaluare de personal, companiile își pot reorganiza stilul de muncă pentru ca majoritatea proceselor care implică angajații să se poată desfășura atât fizic, cât și de la distanță.

Mai mult, prin intermediul unui soft resurse umane integrat, specialiștii HR își pot eficientiza timpul dedicat activităților de rutină. Astfel, aceștia pot să își concentreze o parte din atenție pe dezvoltarea strategiilor de creștere a echipei și de retenție a angajaților.

În continuare, îți vom prezenta câteva instrumente digitale care pot optimiza procesele HR

Software recrutare – Un soft resurse umane versatil, oferă companiei o varietate de module pentru gestionarea activităților dintr-un departament HR. Spre exemplu, cu ajutorul unui software recrutare, specialistul HR poate desfășura întregul proces de angajare mult mai eficient. Mai exact, soft-ul de resurse umane se poate integra cu diverse platforme de recrutare, pentru ca toate CV-urile să fie înregistrate în același loc. Mai mult, prin intermediul unui software de recrutare, se poate realiza profilul candidatului ideal, în funcție de caracteristicile angajaților dintr-o companie. În această manieră se pot selecta doar candidații potriviți pentru noul post din companie.

Mai mult, cu ajutorul unui software recrutare poți urmări fiecare etapă din procesul de selecție a unui candidat (ex: screening, interviul inițial, proba practică, interviul final etc.). Totodată, se pot aloca persoanele responsabile pentru fiecare etapă și se pot avertiza responsabilii odată ce o etapă a luat sfârșit.

Nu în ultimul rând, responsabilii pot lăsa anumite comentarii pentru un candidat, odată ce au finalizat evaluarea acestuia.

Soluție onboarding – asemenea unui software recrutare, și cel de onboarding este un modul des întâlnit în cadrul unui soft resurse umane. Un software onboarding te ajută în stabilirea planului de inducție pentru noii angajați, chiar și de la distanță, un lucru atât de necesar în momentul de față.

Program self-service – modulul self-service integrat într-un soft resurse umane oferă angajaților o mai mare autonomie și libertate de decizie. Mai exact, cu ajutorul acestuia, un angajat poate vizualiza date și documente importante pentru el și poate solicita diverse cereri direct din interfața platformei. Mai mult, dacă este integrat cu un software recrutare, prin intermediul unui astfel se portal li se permite managerilor/specialiștilor HR să inițieze cereri de recrutare pentru poziții noi din companie. 

Training și evaluarea angajaților – două module importante într-un soft resurse umane sunt reprezentate de cel de training și cel de evaluarea angajaților. Cu ajutorul modulului de training, se poate stabili planul de dezvoltare profesională al angajaților atât de către manageri sau specialiștii HR, cât și de angajați pe cont propriu. Mai exact, angajaților li se oferă oportunitatea să aleagă la ce cursuri și traininguri vor să participe sau pot să solicite chiar ei anumite cursuri pe care și-ar dori să le urmeze.

Mai mult, tot cu ajutorul unui soft resurse umane se poate gestiona și procesul de evaluare a angajaților. Prin intermediul soft-ului, angajatul se autoevaluează urmând să primescă note și de la superiorul direct. Astfel, compania se bucură de un grad mai ridicat de transparență, iar procesul în sine devine mai puțin birocratic.

Alege un soft resurse umane complex

Transformarea digitală poate fi o adevărată povară dacă nu știi exact de unde să începi. Totuși, dacă alegi soft-ul potrivit pentru compania ta, procesele greoaie și consumatoare de timp pot fi mult eficientizate. Apelează cu încredere la specialiștii UCMS by AROBS pentru True HR, un soft resurse umane cu 19 ani de experiență pe piață. Soft-ul prezintă 19 funcționalități multiple, printre care: un software recrutare, modul de onboarding, training, evaluarea angajaților, portalul angajatului, administrare personal și multe altele.

Contactează-i pe specialiști prin e-mail:  office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

Sursă foto: Envato Elements.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Care sunt principalele tipuri de accesorii de mobilier și cum le alegi?

Bucătăria este inima oricărei case, iar alegerea corectă a mobilierului și a accesoriilor …