Acasa Comunicate de presa Afaceri Semnatura digitala, o funcționalitate tot mai prezentă în mediul de afaceri

Semnatura digitala, o funcționalitate tot mai prezentă în mediul de afaceri

Munca la distanță și nevoia de digitalizarea a mediului de afaceri a făcut ca semnatura digitala să fie adoptată în rândul multor companii. Un program de gestionare resurse umane complex poate fi integrat cu un astfel de modul, care simplifică sarcina de a semna volume mari de documente. De asemenea, costurile cu materiale consumabile sunt eliminate deoarece actele sunt valide în format digital, și pot fi trimise fără a fi nevoie de listarea lor. Cu o semnatura digitala, numărul de persoane implicate într-o acțiune de semnare se reduce la minim, fapt ce duce la o mai bună distribuție a resursei umane dintr-o companie.

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele care au făcut organizațiile să caute un program de gestionare resurse umane, care să aibă o funcționalitate de semnatura digitala. Poate dura o zile întreagi să semnezi fizic sute de documente, în timp ce tehnologia te poate ajuta să reduci considerabil timpul alocat acestei operațiuni. Timpul de lucru se optimizează, iar eficiența pune stăpânire pe departamentele de resurse umane al companiei. Folosind o semnatura digitala, nu mai este nevoie să trimiți printr-un curier documentele pentru a fi semnate, ori angajatul nu mai este nevoit să se deplaseze la birou pentru a semna un contract, acum când majoritatea lucrează remote. Printr-un program de gestionare resurse umane, activitatea specialiștilor HR se simplifică.

Alte facilități aduse în companii de o semnatura digitala

Printre beneficiile pe care ți le aduce tehnologizarea procedurii de semnare se mai numără:

  • se trimit notificări într-un program de gestionare resurse umane către utilizatorul catre trebuie să aplice o semnatura digitala;
  • se pot vizualiza stările prin care trece un document care trebuie semnat;
  • securitatea documentelor este sporită;
  • comunicarea dintre management și angajați se face mult mai ușor.

Alături de o semnatura digitala, în cadrul unui program de gestionare resurse umane se mai găsesc module pentru administrarea de personal, pontaj electronic, evaluarea angajaților sau pentru trainingul acestora. Împreună, ele ajută business-urile să efectueze activitățile administrative într-un timp mai scurt. Un program de gestionare resurse umane este actualizat constant cu modificările legislative, fapt ce reduce din grijile specialiștilor HR care îl folosesc pentru sarcinile zilnice, inclusiv pentru a aplica o semnatura digitala pe documente. 

Pentru a centraliza toate documentele angaților precum acte cu date personale, documente de studii, contracte, acte adiționale, adeverințe medicale, permise de muncă și altele, soluția este un program de gestionare resurse umane. De asemenea, acesta permite generarea unor documente pe baza unor șabloane prestabilite. Datorită motivelor enunțate în acest articol, dar și a altor funcționalități ce pot fi accesate prin digitalizarea procedurilor interne, companiile au ales să utilizeze un program de gestionare resurse umane, care de cele mai multe ori au ca și modul izolat și o semnatura digitala.

Alege softuri performante de la UCMS by AROBS

Consideri că ai nevoie pentru organizația ta de softuri pentru administrarea personalului, ori pentru semnarea actelor? UCMS by AROBS îți poate pune la dispoziție soluția True HR, un program de gestionare resurse umane ce poate fi integrat cu o semnatura digitala. În total, aplicația are 19 module distincte iar tu le poți alege pe cele potrivite pentru nevoile companiei tale. Specialiștii de la UCMS by AROBS pot fi contacți printr-un email la sales@ucms.ro sau la telefon 0720 534 424.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Utilajele de sudat tip flash-butt – pentru proiecte feroviare calitative și durabile Utila…