Acasa Toate categoriile Unde pot face traduceri pentru limbile asiatice?

Unde pot face traduceri pentru limbile asiatice?

0
0

In prezent, sunt foarte putini traducatori si birouri, care sa se ocupe de realizarea traducerilor pentru limbile asiatice. Un foarte mare factor pentru lipsa acestor servicii, a constituit-o cererea foarte scazuta ce a fost pana in anul 2007.

Ca in orice serviciu cererea dicteaza fiecare pas. Prin cresterea ei va creste totodata si numarul de ofertanti.

La fel s-a intamplat si se intampla si pe piata traducerilor. A fost nevoie initial de o crestere a numarului de locuitori de origine asiatica, pentru ca mai apoi… Sa creasca numarul traducerilor din aceasta categorie. Iar, apoi sa duca la cresterea numarului de traducatori specializati pe aceste limbi.

Citind randurile de mai jos, veti vedea ca pana si in prezent numarul traducatorilor de limbi asiatice nu acopera intotdeauna cererea. Dar, nu este nici o problema!!! Pana la urma, acest articol este realizat pentru a oferi o solutie.

Cine poate face traduceri pentru limbile asiatice?

unde pot face traduceri pentru limbile asiatice

Pana la intrarea in Uniunea Europeana, era destul de mic numarul persoanelor de origine asiatica. Spre exemplu: Numarul chinezilor ce locuiau pe teritoriul Romaniei nu depasea 1500 de locuitori. De asemeni, numarul japonezilor si vietnamezilor era aproape inexistent.

Incepand cu anul 2007, foarte multe produse de origine chineza au inceput sa intre piata romaneasca. De asemeni, foarte multe persoane de origine, au patruns in Romania la inceputup acestui an. Astfel, acesti factori au dus la o crestere a cererii pentru traducerile din limba chineza si japoneza.

Va creste cererea de traduceri pentru limbile asiatice

In acest moment, Romania are cea mai mare comunitate de chinezi din sud-estul Europei. Conform statisticilor, se preconizeaza un numar de 9000 de chinezi, doar in orasul Bucuresti. Comunitatea a crescut si creste semnificativ de la an la an. Din anul 2013 pana in prezent, s-au aduagat un numar de 4000 de locuitori de origine chineza.

Luand in considerare aceste statistici, preconizam ca volumul traducerilor pentru limba chineza, va creste destul de mult in urmatoarea perioada.

In prezent, Japonia aduce pe piata din Romania foarte multi specialisti. Hotelurile si firmele de constructii imbratiseaza din ce in ce mai mult angajarea lucratorilor de origine vietnameza.

Dupa cum vedem, cresterea numarului de locuitori de origine asiatica, va duce mai departe la o crestere exponentiala a volumului de traduceri pentru aceste limbi.

Intrebarea este urmatoarea: Avem destul de multa foarta de munca pentru a face fata acestui volum?

AQualityTranslation este un birou de traduceri ce are un departament destinat limbilor asiatice

In orasul Bucuresti, sunt doar doua birouri de traduceri ce pot realiza traduceri pentru toate limbile asiatice. Unul dintre aceste agentii, este biroul de traduceri AqualityTranslation. Aceasta companie de traduceri pune la dispozitie servicii de traduceri pentru toate limbile asiatice. Aici, veti gasi un departament special, cu un project manager ce are peste 7 ani de experienta in aceste limbi.

Pentru ce limbi asiatice realizeaza traduceri aceasta agentie?

Va trebui sa va spunem de la inceput ca din toate limbile straine ce le vom enumera in randurile urmatoare… Nu toate sunt realizate de traducatori autorizati.

Deci, vor fi traducatori autorizati pentru limbile:

 • Japoneza
 • Vietnameza
 • Chineza
 • Coreeana
 • Persana
 • Hindi
 • Bengali
 • Pashtu si Urdu

De asemeni, limbile care nu vor fi autorizate sunt:

 • Javaneza
 • Thailandeza
 • Tibetana

Acestea sunt toate limbile asiatice realizate de biroul de traduceri AQualityTranslation, si… Sunt necesare pentru a acoperi toata cererea vis a vis de aceste limbi.

Ce voi putea face daca voi dori o traducere autorizata din limba thailandeza?

Ca sa ne intelegem dinainte, traducerile autorizate sunt necesare doar in momentul in care… Va veti prezenta in fata unei institutii cu documentul respectiv. De aceea, in momentul in care traducerea va fi pentru un document de marketing, sau… Veti avea de realizat o traducere literara, nu va fi nevoie de autorizare.

Dar, sa spunem ca va trebui sa prezentati pana la urma acest document unei institutii. Exista doua modalitati.

Una dintre ele va fi cea in care traducatorul neautorizat se va prezenta alaturi de dumneavoastra in institutia respectiva. El va avea rolul de interpret si de traducator in acelasi timp.

A doua varianta va fi realizarea traducerii in limba engleza. Dupa ce aceasta a fost tradusa in engleza se va realiza traducerea autorizata din engleza in thai.

Cam acestea sunt informatiile despre limbile asiatice. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la final.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de rent4u
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum au conolizat englezii zona Statelor Unite?

In acest articol vom invata cum au conolizat englezii suprafata Statelor Unite de astazi. …