Acasa Comunicate de presa Istoria aparitiei cartonului ondulat si a cutiilor din carton

Istoria aparitiei cartonului ondulat si a cutiilor din carton

Cutiile sunt confectionate din carton ondulat, un produs aparut in secolul XIX, ca urmare a cresterii si dezvoltarii industriei de larg consum. Astfel, producerea de hartie si carton ondulat, a ajuns sa se impuna in insustria ambalajelor de pretutindeni, scrie AmcLightPack Romania.

Mai mult de jumatate din bunurile produse in intreaga lume, sunt ambalate si livrate in cutii din carton ondulat. Cutiile din carton au azi roluri multiple, de la protectia marfurilor, pana la transport si depozitare si de ce nu, de promovare, acestea putand reprezenta cu succes un brand.Industria ambalajelor din carton este reprezentata de Federatia Europeana a Producatorilor de Carton Ondulat, cunoscuta ca FEFCO (The European Federation of Corrugated Board Manufacturers), o organizatie non-profit care ii protejeaza interesele si care a realizat o clasificare recunoscuta la nivel mondial pentru tipurile de ambalaje produse din carton.

Cutiile sunt produse din carton ondulat CO3, avand un strat de ondula si doua straturi de carton neted, unite intre ele de un adeziv pe baza de amidon. Cartonul ondulat de tip CO3 reprezinta unul din tipurile de carton, denumirea provenind de la straturile de hartie din care este confectionat (tipul III de carton ondulat – este compus dintr-un strat ondulat, prins între două straturi netede). Cartonul CO3 are o rezistenta buna, in urma fabricarii el avand structura unei placi si este destinat producerii de ambalaje.Cutiile clasice, incadrate in codul FEFCO 0201, sunt acele cutii relizate din carton ondulat de diferite tipuri, ale carei clape au aceeasi latime, doua dintre clape au inaltimea cat jumatate din latimea cutiei, astfel incat sa permita inchiderea acesteia. Cutiile clasice se sigileaza cu banda adeziva, care se aplica pe clape.Cutiile clasice CO3 sunt folosite in cele mai diverse domenii, ele avand o greutate mica si o foarte mare rezistenta, asigurand protectia bunurilor.Cutiile din carton ondulat sunt produse reciclabile, ele pot fi refolosite integral sau utilizate in fabricarea altor ambalaje.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de cartonescu
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

John Wick 4: Trailer necruțător cu Keanu Reeves!

În cea de-a patra parte a seriei de acțiune, Wick, îmbrăcat în negru, luptă împotriva unei…