Acasa Comunicate de presa Afaceri Impactul externalizării serviciilor IT în afacerile de e-commerce

Impactul externalizării serviciilor IT în afacerile de e-commerce

Afacerile din sectorul de e-commerce s-au extins tot mai mult odată cu accelerarea procesului tehnologic din ultimii ani. Pentru o extindere globală, afacerile colaborează cu echipe de software development care să le ofere suportul necesar în ceea ce privește digitalizarea proceselor interne. Astfel, a avea o echipă care să monitorizeze și să implementeze sistemele tehnologice reprezintă o necesitate. Cu toate acestea, a deține o echipă internă presupune și alocarea unui buget, ceea ce ar putea avea implicații asupra profitabilității unui business. 

Monitorizarea costurilor

Monitorizarea costurilor este esențială în activitatea unui business, mai ales în zona de e-commerce. Externalizarea anumitor sarcini către echipele subcontractate de IT Outsourcing poate fi o soluție benefică pentru minimizarea costurilor. Având în vedere tendințele actuale, pe piața serviciilor software există o diversitate de opțiuni, de la companii de IT Outsourcing care furnizează soluții personalizate de până la freelanceri cu expertiză în domeniu. Cu toate acestea, pentru a minimiza costurile de producție, companiile sunt nevoite să aleagă opțiunea cea mai avantajoasă. Așadar, în funcție de tipul proiectelor dar și de complexitatea acestora, externalizarea serviciilor de software development către companiile de IT Outsourcing se dovedește a fi una dintre cele mai optime soluții, în ceea ce privește reducerea costurilor.

Suportul celor mai calificați dezvoltatori

Afacerile depun eforturi adesea să își asigure un loc fruntaș pe piață, dat fiind faptul că, în zilele noastre, competitivitatea este tot mai accentuată. De aceea a recruta personal calificat pentru departamentele interne nu e întotdeauna o soluție rentabilă comparativ cu externalizarea proiectelor către echipele de software development, care permit reducerea costurilor. Dat fiind faptul că proiectele au un timeline predefinit, echipele pot fi subcontractate atât cât e nevoie, iar costurile pot fi minimizate. Un alt beneficiu constă în expertiza pe care o are o echipă de outsourcing, care deseori se specializază pe dezvoltarea de soluții pentru o suită de industrii bine definite.

Chiar și acele companii care își pot permite o echipă internă vor întâmpina anumite provocări în procesul de recrutare, astfel că e necesară o colaborare cu specialiști care să răspundă nevoilor specifice. Un furnizor de soluții de IT Outsourcing va simplifica unele demersuri, precum recrutarea celor mai calificați specialiști, având echipe echilibrate care dețin expertiză.

În plus, externalizarea sarcinilor către echipe de specialiști presupune eliberarea factorilor de stres în ceea ce privește gestionarea proiectelor și implicit a forței de muncă care planifică și execută operațiunile. Personalul calificat presupune o pregătire continuă care necesită timp și bani.  Externalizarea poate fi cea mai optimă soluție când vine vorba de monitorizarea și implementarea proiectelor.

Magazinele și-au schimbat abordarea în ceea ce privește comerțul. Cu alte cuvinte, acestea și-au mutat focusul către canalele digitale prin intermediul cărora pot ajunge la o masă mai mare de clienți. Acest  lucru a facilitat accesibilitatea și profitabilitatea, dar a venit la pachet cu sarcini suplimentare în ceea ce privește digitalizarea proceselor.

Putem să presupunem că o eroare tehnică îi împiedică pe clienții unui magazin online să acceseze gama de produse sau să întreprindă anumite tranzacții în scopul achiziționării unor produse. În acest caz,  erorile trebuie remediate în timp util pentru a minimiza pierderile și pentru a nu afecta reputația afacerii. Rezolvarea acestor probleme de unul singur necesită anumite resurse, fie că ne referim la timpul de execuție, sau la  forță de muncă specializată. O echipă externă de specialiști poate gestiona situațiile într-un timp mai scurt, evitând posibilele riscuri.

Alegerea unui furnizor de outsourcing potrivit

În cele din urmă, pentru a estompa grijile și stresul, alegerea unui furnizor care e dispus să primească feedback constant reprezintă un aspect important, deoarece evaluarea e esențială. A găsi un furnizor potrivit nevoilor specifice ale unui proiect poate reprezenta o provocare, dar cu toate acestea poate fi identificat unul prin intermediul recenziilor și testimonialelor clienților pe care i-a deservit. Cu un research elaborat, cu siguranță vei găsi furnizorul de servicii software potrivit pentru implementarea proiectelor, indiferent de complexitatea acestora.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai frecvente afecţiuni cardiace de care copiii pot suferi

Dacă eşti părinte, sigur ești preocupat de sănătatea copilului tău, iar un aspect importan…