Acasa Comunicate de presa Afaceri Trenduri în tehnologie în 2023

Trenduri în tehnologie în 2023

Lumea tehnologică din ziua de azi este din ce în ce mai complexă, iar pe măsură ce trece timpul, specialiștii dezvoltă soluții tot mai avansate. Unii pasionați de tehnologie sunt de părere că în acest ritm, pe baza realității augmentate și a tehnologiilor imersive se va putea crea cândva o copie a lumii reale.

Tehnologii precum Digital Immune System, conexiunea 6G, Metaverse, și numeroase noutăți în materie de software development vor aduce schimbări semnificative în diverse industrii. Ce înseamnă acest lucru pentru întreprinderi? Vor crește aceste tehnologii productivitatea?

Industria Software Services este în plină expansiune și specialiștii vor dezvolta soluții pentru domenii variate, ceea ce va avea impact asupra activităților din organizație, cât și asupra siguranței sistemelor interne. 

Digital Immune System

În 2023 companiile se vor concentra pe dezvoltarea unui „sistem imunitar digital” care combină mai multe strategii de dezvoltare software pentru a se proteja împotriva atacurilor cibernetice. După cum sugerează și numele, această abordare de securitate are ca scop reducerea riscurilor operaționale și de securitate pentru întreprinderi.

Rolul inteligenței artificiale în securitatea cibernetică

Pe măsură ce crește gradul de digitalizare a companiilor, crește și riscul ca acestea să devină victimele unui atac cibernetic. Acesta este motivul pentru care securitatea cibernetică devine din ce în ce mai importantă pentru ca organizațiile să beneficieze de potențialul maxim pe care îl oferă tehnologia. 

Inteligența artificială (AI) și învățarea automată (ML) sunt tehnologiile preferate, deoarece sunt mai eficiente și mai rapide decât tehnicienii umani. Deși AI sau ML nu pot rezolva toate problemele de securitate cibernetică, acestea pot automatiza rapid procesele decizionale și pot identifica datele lipsă sau modificate, adăugând un element suplimentar la filtrele de securitate. 

Tehnologie durabilă

În ultimii ani, numeroase au fost companiile care au început să se concentreze asupra tehnologiilor durabile. Acesta este, în mod clar, un aspect crucial al reducerii amprentei de carbon, în special pentru acele sectoare care contribuie cel mai mult la emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Tehnologii precum inteligența artificială, automatizarea, analiza avansată, serviciile Cloud și alte soluții avansate pot ajuta întreprinderile să devină mai ecologice. 

Adoptarea vehiculelor electrice

Aproape un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial sunt cauzate de transporturi. A sosit momentul să trecem de la motoarele cu combustie la vehiculele electrice (VE). Cu toate acestea, ritmul de adoptare a vehiculelor electrice variază de la o țară la alta. 

Pentru a accelera tranziția, companiile din domeniul mobilității trebuie să se concentreze pe dezvoltarea infrastructurii și pe investiții în mai multe stații de încărcare, baterii pentru mașini electrice și noi linii de producție, cu accent pe o producție auto mai durabilă.

Cu alte cuvinte, în acest nou an ne vom concentra pe soluții tehnologice și mai avansate, în special în materie de software development, iar inteligența artificială, automatizarea și alte instrumente analitice avansate vor fi principalele elemente care vor aduce succesul în business. Sustenabilitatea va fi, de asemenea, un aspect important în 2023, fiind un detaliu esențial în deciziile de dezvoltare a afacerilor.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai frecvente afecţiuni cardiace de care copiii pot suferi

Dacă eşti părinte, sigur ești preocupat de sănătatea copilului tău, iar un aspect importan…