Acasa Comunicate de presa Afaceri Eficiență în gestionarea prezenței: cum funcționează un soft pontaj electronic

Eficiență în gestionarea prezenței: cum funcționează un soft pontaj electronic

Gestionarea prezenței angajaților la locul de muncă poate fi realizată cu un soft pontaj electronic, care alături de un soft recrutare, se regăsesc într-un sistem de resurse umane complex. O soluție tehnologică pentru monitorizarea orelor lucrate de angajați este necesară pentru a avea fluxuri de lucru optime în interiorul organizației. Dar cum funcționează un soft pontaj electronic? 

Centralizezi datele de prezență ale angajaților

Un soft pontaj electronic te ajută să înregistrezi orele lucrate de către angajați în moduri intuitive. Având la îndemână o astfel de soluție, reduci consumul de hârtie și procesele manuale repetitive, și ai o perspectivă mai clară asupra activității de zi cu zi a echipei tale. Funcționalitatea face parte dintr-un sistem HR amplu, în care mai poți găsi un soft recrutare, soluții de administrare de personal, onboarding și training, sau pentru eficientizarea cererilor angajaților.

Chiar dacă muncesc de acasă, de la birou sau din diferite puncte de lucru ale companiei, un soft pontaj electronic facilitează colectarea informațiilor despre orele pe care aceștia le lucrează. Prin intermediul acestuia, angajații își pot înregistra datele de prezență într-un mod rapid și convenabil, iar departamentul de resurse umane poate accesa în timp real datele actualizate privind prezența, concediile și orele suplimentare.

Cum funcționează un soft pontaj electronic

Softul de pontaj electronic funcționează pe baza unui sistem digital centralizat. Angajații își pot înregistra orele lucrate cu ajutorul unei cartele electronice, pe baza unui sistem de tip punch in – punch out. De asemenea, ei își pot introduce pontajul într-o pagină creată în acest scop. Aceste informații sunt apoi transmise în timp real către o bază de date centrală, unde pot fi procesate și monitorizate. De asemenea, specialiștii HR pot precompleta programul salariaților, iar ulterior să intervină cu modificări. Echipa de resurse umane poate să acceseze datele pentru a verifica prezența angajaților, pentru a calcula salariile și pentru a genera diverse rapoarte pe baze acestor informații.

Soluții multiple pentru operațiuni de HR

O abordare eficientă în gestionarea resurselor umane implică adesea integrarea mai multor soluții software pentru a asigura un flux de lucru rapid și coerent. Spre exemplu, poți alege o aplicație de HR cu funcționalități multiple, printre care și un soft pontaj electronic, un soft recrutare și un modul pentru managementul de personal. Această integrare permite transferul automat al datelor relevante între module, eliminând nevoia de a introduce manual aceleași informații de două ori.

Transmiți ușor datele dintr-un soft recrutare 

Atunci când un candidat a fost selectat pentru a se alătura echipei tale, poți transmite rapid datele personale acestuia dintr-un soft recrutare, în modulul de administrare a personalului, și ulterior într-un soft pontaj electronic. Prezența funcționalităților mulitple îți oferă o imagine completă asupra angajaților, de la momentul recrutării până la gestionarea prezenței și a salarizării.

Alege o soluție configurabilă de pontaj

Dacă utilizezi un soft pontaj electronic, care se regăsește într-o aplicație complexă de HR, ai parte de beneficii majore în gestionarea operațiunilor de resurse umane. Mai mult, când optezi pentru un program configurabil, îl poți adapta pe nevoile specifice ale organizației tale. O astfel de soluție îți poate oferi compania UCMS by AROBS, specializată în dezvoltarea soluțiilor software pentru businessuri din diverse domenii de activitate. True HR este un sistem cu numeroase funcționalități, printre care un soft pontaj electronic, un soft recrutare și un modul pentru administrarea personalului. Trimite un email la sales@ucms.ro sau apelează numărul de telefon 0720 534 424 pentru a afla mai multe detalii.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum îți menții sănătatea și energia în timpul sarcinii și după naștere?

Un copil este un lucru magic. Sarcina este o perioadă minunată, însă și o perioadă în care…