Acasa Toate categoriile Dilema acoperisului – il reparam sau il schimbam?

Dilema acoperisului – il reparam sau il schimbam?

Orice acoperis, oricat de bine si durabil a fost construit, in timp, necesita o imbunatatire. Expertiza va decide daca se merita sa fie reparat sau trebuie inlocuit complet, iar alegerea facuta trebuie sa aduca un confort celor care traiesc in cladire.

Acoperisul reprezinta siguranta, iar toata cladirea depinde de buna stare a acestuia, asa ca este important ca starea acoperisului sa fie una foarte buna.

Odata stabilit ce trebuie facut, reparat sau complet schimbat, trebuie cautata o echipa de incredere, profesionista care se va deplasa direct la locatie si care iti va face o oferta detaliata in functie de bugetul tau. In acelasi timp, firma de montaj acoperisuri iti va da termen pentru executie, o garantie a lucrarii si sfaturi de intretinere a acoperisului.

Macar o data pe an, este necesar sa se faca o verificare specializata pentru a vedea starea acoperisului, mai ales dupa sezonul de iarna.

Un acoperis cu tigla se poate repara mai usor, se inlocuiesc bucatile de tigla sparte cu altele noi, fara sa se inlocuiasca toata suprafata. Acest proces este rapid, fara complicatii, indiferent pe ce parte a acoperisului este nevoie.

Daca semnele apar, nu astepta pana vine specialistul sa-ti verifice starea acoperisului si apeleaza la o firma de specialitate pana nu se degradeaza mai tare. Cum iti dai seama ca ai probleme cu acesta? Am facut o lista pe care expertii in montaj si reparatii acoperisuri ne recomanda sa o luam in considerare, atunci cand analizam tavanul, podul sau mansarda locuintei:

  • Crapaturi in perete si la imbinari.
  • Mucegai, atentie pot fi la inceput pete mici usor vizibile.
  • Var care se decojeste, deoarece poate fi semnul unei infiltratii cu apa
  • Pereti umezi si patati

Atunci cand nu se poate vorbi de repararea acoperisului, trebuie sa iei in calcul construirea altuia nou. Nu este cea mai placuta etapa, mai ales ca este si costisitor, dar in timp se va vedea la facturile de energie. Daca o casa nu are temelia si acoperisul izolat si foarte trainic, atunci se vor pierde resurse pentru a o mentine calduroasa.

Daca ai ales firma cu care sa colaborezi pentru refacerea acoperisului, vine o alta dilema cu care te confrunti, ce materiale alegi. Inveleste locuinta cu materiale de calitate si alege un sistem pluvial corespunzator, care sa fie eficient. Atentie maxima si la accesorile care tin de acoperis, astea il vor face rezistent, durabil si fiabil. Afla acum care sunt cele mai potrivite materiale pentru acoperisuri.

Tigla are numeroase avantaje, cum ar fi: este mai durabila, rezistenta la conditiile nefavorabile, prezinta rezistenta mare la foc si conserva caldura. Montajul este usor, intretinerea este ieftina iar aspectul frumos. Dezavantajele sunt legate de preturi sau de zgomot, si te pot impiedica sa alegi alt material, iar piata ofera o gama larga, dar costul minim de intretinere va amortiza pretul tiglei. Daca mansarda este locuita, antifoneaza si problemele zgomotului vor disparea.

In cazul in care alegi tabla, iti spunem cateva avantaje, dar si dezavantaje. Rezista foarte bine la orice temperatura sau conditii dificile de clima, zapada, crengi cazute, grindina si multe altele. Se poate asorta culoarea tablei cu decorul casei. La fel ca la tigla, tabla va crea zgomot daca nu este izolata fonic, Dezavantajul mai mare la tabla este ca fara o izolare termica, vara nu se va ventila podul sau mansarda, iar temperatura poate fi foarte mare.

Oricare ar fi alegerea ta, durabilitatea acoperisului va fi mare si firma care se va ocupa de montaj este esential sa fie cu experienta si bine pregatita. In acest domeniu nu este loc pentru greseli.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de cormedia
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Avantaje localizare GPS flota auto

Sistemele de localizare GPS flota auto sunt folosite de managerii de flote pentru a colect…