Acasa Toate categoriile Care sunt principalele argumente pentru care sa infiintezi o firma?

Care sunt principalele argumente pentru care sa infiintezi o firma?

Angajat sau antreprenor? Aceasta este intrebarea pe care foarte multi o au intr-o anumita perioada a vietii. Daca ai fost ani de zile in postura de angajat, atunci cu siguranta ca gasesti postura de antreprenor ca fiind mult mai avantajoasa.

Fie ca alegi sa infiintezi firma pe cont propriu, fie ca apelezi la serviciile specializate de infiintari firme, principalele argumente pentru a face pasul in antreprenoriat sunt urmatoarele:

  • Transformi visul in realitate

Un prim argument si poate cel mai important este acela ca vei putea transforma visul tau in realitate. Cele mai multe afaceri si firme incep de la un vis, iar ulterior acel vis ajunge sa schimbe viata unui numar important de persoane, ajunge sa fie prezentat in mediul online si poate ajunge sa fie sursa principala de castig financiar din viata ta.

  •  Te bucuri de independenta

Un al doilea argument este dat de independenta pe care ti-o ofera postura de antreprenor. Sentimentul de independenta vine in contextul in care poti avea un control mult mai mare asupra timpului tau, asupra activitatilor tale si asupra castigurilor materiale. Tot aici vorbim despre libertatea de a stabili regulile si de a face schimbarile dorite in firma ta, fara a depinde de o structura organizationala rigida sau prea exigenta.

  • Castiguri financiare mai mari

Fara doar si poate ca un argument foarte important in decizia de infiintare a unei firme regasim si castigurile financiare mai mari comparativ cu postura de angajat. Dezvoltarea afacerii depinde de tine si de modalitatea de a gestiona firma.

Daca in postura de angajat veniturile sunt in functie de anumite grile de salarizare si de anumite limite salariale stabilite de patron, atunci cand deschizi propria firma vei beneficia de intreg profitul rezultat in urma activitatilor desfasurate in cadrul firmei.

  • Flexibilitatea programului zilnic

Rutina este de multe ori dusmanul imaginatiei si al vitalitatii. De foarte multe ori urmarea unui program strict zi de zi, pentru multi ani de zile, poate deveni cauza pentru care energia si inspiratia sa iti lipseasca.

Pe de alta parte, atunci cand alegi sa infiintezi propria afacere vei avea parte de mult mai multa flexibilitate in privinta programului. Chiar daca uneori vei avea de realizat diferite activitati mai mult de 8 ore, faptul ca programul este flexibil iti va permite sa te bucuri mai mult de activitatile desfasurate.

  • Deprinderea unor lucruri noi

Nu in ultimul rand faptul ca trebuie sa inveti lucruri noi este un alt argument pentru care sa alegi antreprenoriatul. In aceasta postura te vei confrunta cu diverse situatii in care va trebui sa deprinzi noi abilitati si va trebui sa iei decizii pe cont propriu. Insa acest lucru contribuie la dezvoltarea personala.

Daca aceste argument te-au convins sa deschizi propria firma, poti avea in vedere serviciile profesionale de infiintari firme sau dizolvare si lichidare firma. Aceste servicii te vor ajuta sa deschizi intr-un timp foarte scurt firma si fara batai de cap.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Creatii Digitale
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Protezele dentare: solutia ideala pentru restaurarea zambetului

Foarte multe persoane se confrunta cu pierderea partiala sau totala a danturii. In aceste …