Acasa Comunicate de presa Auto De ce rent a car fara card de credit?

De ce rent a car fara card de credit?

0
0

In acest articol, vom discuta de ce este de preferat sa inchiriezi o masina fara un card de credit. In cazul in care nu stiati deja, sistemul de rent a car se bazeaza pe existenta cardului de credit. In prezent, 90% din companiile de rent a car functioneaza inchiriind prin aceasta metoda.

De ce este cardul de credit un impediment pe piata de rent a car?

In urma cu douazeci de ani, sistemul de rent a car functiona simplist si util. Cardul de credit nu exista, iar inchirierea unei masini se realiza pe baza a doua calcule simple. Se calcula pretul de rent a car pe ziua de inchiriere si se pastra o garantie auto. Plata pentru inchirierea masinii se realiza o data cu ridicarea masinii. Tot atunci fiind retinuta si garantia auto.

Daca masina era returnata fara intarziere, cu aceeasi cantitate de combustibil, fara daune… Garantia auto era returnata fizic, exact cum a si fost receptionata.

Dupa cum vedem, toata exemplificarea noastra pare simpla si usor de inteles. Problemele au aparut in momentul in care cardul de credit a fost introdus sistematic pe piata de rent a car. Dupa implementarea cardului de credit in orasele mari din Europa, acesta s-a raspandit in toata Romania. Astfel, in momentul de fata marea majoritate a companiilor de rent a car din Bucuresti, folosesc acest sistem.

Nu toata lumea dispune de un card de credit

In prezent, nu toate persoanele au la dispozitie un card de credit. Acest element, denota ca nu toata lumea va putea inchiria o masina. Desigur, exista cateva companii de rent a car care aplica sistemul fara card de credit, dar… Din punctul nostru de vedere, aceste firme sunt extrem de putine. Ele nu pot satisface toate nevoile clientelei ce solicita acest serviciu.

De ce a fost totusi preluat cardul de credit pe piata de rent a car?

rent a car fara card de credit

Putem spune ca scopul sau initial a fost pentru a retine garantia auto. Era o modalitate mai simpla, pentru ca aceasta sa ramana blocata pe cardul de credit,… Decat sa fie preluata si predata fizic. A ajutat compania de rent a car, dar a incurcat extrem de mult clientul. Dupa un timp companiile de rent a car au adoptat cardul de credit, pentru a retina si suma destinata inchirierii.

In Londra, spre exemplu, nu exista nici o companie de rent a car,… Care sa poata inchiria masina fara existenta unui card de credit.

Indiferent de greutatea acestei situatii, vor mai fi…

Riscuri la care ma supun cand inchiriez prin cardul de credit

Chiar daca nu va vine sa credeti, inchirierea unei masini printr-un card de credit, poate sa supuna clientul la foarte multe riscuri. O data ce va fi semnat contractul de rent a car, asa zisele companii de rent a car pot pregati surprize neplacute.

Fiecare piata de economica va avea propriile ei pete negre. Pe piata de inchirieri auto, sunt anumite companii josnice, care ajung sa pacaleasca clientul destul de mult.

In mod normal, prin cardul de credit se va bloca suma de inchiriere si garantia auto. Cu toate acestea sunt destul de multe situatii, in care firmele de rent a car retin mai mult decat este necesar.

Cititi mai departe…

Cititi contractul de rent a car daca inchiriati masina printr-un card de credit

In situatia in care nu stiati deja, foarte multi clienti care au inchiriat o masina au platit mai mult decat a fost cazul. AU FOST JEFUITI LA DRUMUL MARE! Au inchiriat masina pe baza unui card de credit, iar in urma unor daune provocate au fost retinute sume de 10 ori mai mari. Intr-una dintre situatiile recente pentru un singur far spar, au fost retinuti 4000 de euro. Suma a fost retinuta direct din cardul de credit, fara voia clientului.

Cum ma va ajuta daca voi ocoli cardul de credit in inchirierile auto?

Trebuie sa stiti ca pe piata de rent a car exista o mafie imensa. Pentru a evita totalmente aceste situatii, este ideal sa se ocoleasca cardul de credit. Plata pentru serviciile de rent a car se vor face prin aceasta modalitate la inceputul inchirierii. Atunci se va retine garantia auto fizica si suma pentru inchiriere.

O garantie auto pentru o masina obisnuita poate ajunge la 500, maxim 600 de euro. Aceasta se returneaza la sfarsitul inchirierii, daca masina nu a fost returnata cu daune.

Este o modalitate, ce va protejeaza mult mai mult si vom oferi un mic exemplu: Sa spunem ca ati intalnit o companie de rent a car, ce are intentii rele. Masina inchiriata de dumneavoastra a fost returnata la sediul firmei. Ea a fost avariata de dumneavoastra. Avarierea este de cel mult 260 de euro… Indiferent de situatie, compania de rent a car nu va putea retine mai mult de de intreaga garantia lasata la inceputul inchirierii. Cu toate acestea, o data ce cardul de credit a fost inregistrat si contractul de rent a car semnat… Compania de rent a car poate sa retina ce suma doreste.

Cam atat despre modalitatea de a inchiria masina fara cardul de credit. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul articolului.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de rent4u
Arata mai multe articole din categoria Auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum au conolizat englezii zona Statelor Unite?

In acest articol vom invata cum au conolizat englezii suprafata Statelor Unite de astazi. …