Acasa Comunicate de presa Cum se alege între diferite tipuri de tencuieli?

Cum se alege între diferite tipuri de tencuieli?

Ipsosul este un material prezent în aproape fiecare lucrare de construcție civilă. Este un material indispensabil pentru finisarea tavanelor și poate fi folosit și ca perete. Prin urmare, acest tip de tencuiala este foarte versatilă, nu servește doar ca finisaj sau detalii decorative.

Producția de ipsos începe cu extracția gipsului, un mineral, care apoi suferă un proces de măcinare. Și apoi este încălzit la temperaturi ridicate, într-un proces numit calcinare. Materialul suferă o deshidratare parțială și cu evaporarea apei se obține tencuiala. Există mai multe companii și profesioniști specializați în manipularea și executarea finisajelor și a pereților despărțitori cu tencuieli. Monitorizarea profesională, de la faza de proiectare până la faza de execuție este esențială. Forța de muncă calificată garantează siguranța instalației și calitatea serviciului. 

Acestea fiind spuse, este important să știi ce tipuri de tencuieli există și care pot fi utilizate în casa ta, fie în construcție, renovare sau decorare.

 În acest articol vei regăsi informații utile pentru a te orienta atunci când alegi ce tip de tencuială este cea mai potrivită pentru fiecare ocazie.

Care sunt principalele tipuri de tavane din ipsos?

Finisajul din ipsos are avantajele de a fi practic, fermecător, adaptabil și poate fi folosit în orice încăpere din casă. Printre opțiunile principale pentru tipurile de tencuială din ipsos se numără tipurile de turnare deschisă și închisă, precum și alte finisaje din gips-carton pentru tavan.

Pentru baie, trebuie să ai grijă să pregătești tencuiala care să fie rezistentă la apă. În acest caz, agenții de impermeabilizare pot juca un rol bun.

Este întotdeauna important să îți amintești că, datorită manevrării delicate, plafoanele din ipsos trebuie aplicate de profesioniști specializați.

Turnare inversată

Ipsosul este utilizat pe scară largă în construcții pentru etanșare, plafoane, pereți sau pereți despărțitori și pentru finisare, fiind aplicat ca strat de acoperire. Când este vorba despre utilizarea tencuielii în aceste scopuri, se face referire la două tipuri de produse: tencuiala obișnuită și gips-carton. 

Există, de asemenea, alte tipuri mai puțin utilizate, cum ar fi acoperirea cu tencuială, un fel de mortar de ipsos aplicat direct pe placă sau perete ori peste tencuială și tencuiala topită, un sistem similar cu zidăria, format din blocuri de ipsos. 

Turnare deschisă

Pentru etanșarea tavanului, tipurile de tencuială indicate sunt tencuieli obișnuite și gips-carton. Tencuiala obișnuită este mai ieftină și mai grea. Plăcile sunt fixate prin montarea pieselor în sine și susținute de fire zincate. Gips-cartonul este compus din tencuială, aditivi și un strat dublu de carton, ceea ce îl face mai rezistent la fisurare. Plăcile sunt fixate în profile metalice. 

Pentru un aspect cu totul special, se poate folosi o tencuială din gips- carton cu turnare deschisă, iar iluminarea poate fi încorporată, pentru a se putea crea un efect vizual incredibil.

Compatibilitate cu instalațiile electrice

Gipsul este ideal pentru coborârea și finisarea tavanului. Pe lângă problema estetică și posibilitatea de a lucra cu diferite stiluri de iluminare, tencuiala are performanțe termice și acustice excelente, funcționând astfel ca un izolator termic și acustic. 
Printre avantajele alegerii plăcilor de gips-carton cele mai utilizate, se pot menționa viteza de execuție, finisajul mai rafinat, reducerea deșeurilor, optimizarea instalațiilor electrice și hidraulice, pe lângă performanțele excelente pentru confortul mediului.

Gips-carton structurat

Gips-cartonul are două variante, care trebuie luate în considerare la alegerea tipului cel mai potrivit. Vei găsi gips-carton structurat, ideal daca ai nevoie de izolatie acoperis fără placă sau tavan. Piesele sunt fixate în plăci de oțel zincat, iar placa de gips cu fir, compusă din panouri de ipsos cu dimensiunea cuprinsă între 0,60 x 2,00 metri, sunt ideale pentru lucrările de coborâre a tavanului. 

Turnare deschisă cu lămpi LED

Una dintre principalele caracteristici ale gips-cartonului este plasticitatea, care permite crearea diferitelor tipuri de finisaje și detalii. În funcție de preferințe, se poate executa o tencuială din gips-carton cu turnare laterală deschisă cu lămpi LED încorporate. Mulajul va câștiga detalii, care vor adăuga eleganță și vor da o notă clasică decorului. 

Turnare tip insulă

Turnarea insulei este o coborâre a unei porțiuni din tavan, creând o zonă mai joasă și, prin urmare, mai confortabilă. Această soluție arată minunat în dormitor, pe pat, deoarece adaugă căldură și creează un sentiment mai intim. Poți modela insula cu o culoare proeminentă și lumini LED în toată extensia sa, adăugând astfel eleganță și rafinament mediului.

Ai văzut că finisajul din tencuială pentru tavan este o soluție excelentă pentru cei care doresc tipuri moderne de tavan pentru casă. Fără îndoială, finisajul din ipsos este economic, practic și merită investiția. În plus, tavanele din ipsos, precum gips-carton pentru tavan, permit confortul termic și completează eleganța în decor și tipurile de turnare.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Intel Media Agency
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum faci cea mai bună alegere de gresie sau faianță pentru casa ta?

În zilele noastre nu există aproape nicio diferență între gresie și faianță, datorită tran…