Acasa Comunicate de presa Cum faci cea mai bună alegere de gresie sau faianță pentru casa ta?

Cum faci cea mai bună alegere de gresie sau faianță pentru casa ta?

În zilele noastre nu există aproape nicio diferență între gresie și faianță, datorită tranziției mai bune care a apărut, pe de o parte, de la tehnologia îmbunătățită și, pe de altă parte, de noile tendințe de design cu diferențe majore. Ceea ce era de neconceput în trecut, legat de montaj faianță sau montare gresie într-un anumit loc al casei, poate fi acum realizat fără eforturi mari. Plăcile mari din gresie porțelanată de pe perete și plăcile ceramice mici nu sunt neobișnuite. 

Plăcile de podea reprezintă toate plăcile care pot fi utilizate pe podea și nu contează din ce material a fost făcută această placă. Plăcile de pardoseală trebuie să fie puternice și rezistente pentru a rezista la uzură. Rezistența la uzură este factorul central aici pentru utilizarea ca plăci de podea. Pentru a determina ce plăci sunt potrivite pentru acest lucru, mulți folosesc clasa de abraziune. Pentru a determina ce plăci pot fi utilizate pe podele, există această scală între 0 și 5.

Evaluarea 0 înseamnă că o placa de faianță sau gresie poate fi utilizată doar pe perete, în timp ce o placă cu o notă de 5 este extrem de dură și poate fi utilizată pe podele extrem de utilizate.
Deci, din punct de vedere tehnic, orice placă cu o clasă de abraziune de la 1 la 5 poate fi utilizată pe podele. Însă pentru a fi sigur de duritatea plăcilor, cel mai bine apelați la sfatul unui faiantar Constanta, dacă locuiți in Constanța.

Dar nu toate plăcile de podea sunt create egale.

Gresia podelei poate fi realizată din gresie ceramică sau porțelanată (și chiar pietre naturale precum marmura și travertinul).
În general, plăcile ceramice tind să fie mai moi și mai puțin rezistente la uzură. Aceasta înseamnă că acestea sunt mai potrivite pentru băi, bucătării și podele din jurul casei, dar pot să nu fie mai potrivite pentru spații comerciale, cum ar fi baruri și restaurante. Pe de altă parte, dacă optezi pentru montare gresieporțelanată, vei observa că aceasta este extrem de densă și durabilă. Din această cauză, este capabilă să reziste mult mai mult utilizării intense. De exemplu, în general, faianța din gresie porțelanată poate fi utilizată pe aproape orice etaj al casei, precum și pe majoritatea etajelor comerciale, cum ar fi baruri, magazine și restaurante. 

Din punct de vedere tehnic, plăcile de perete au un rating de 0 la scara clasei de abraziune. Cel mai bine este să denumești aceste plăci de perete în acest caz, deoarece acestea nu au o greutate mare și cu siguranță nu pot fi utilizate pe podele. Cu toate acestea, se descurcă excelent în bucătărie și pe pereții băilor. Sunt relativ ușor de instalat și ușor de curățat. În general, faianța este destul de mică și este realizată din ceramică. Dar dacă plăcile de podea pot fi utilizate pe pereți este decisă de clasa de abraziune menționată mai sus. Deci, poți atașa plăci de podea pe pereți, deoarece aceste plăci au proprietățile potrivite pentru ambele tipuri de instalare.

Ce tendință este cunoscută?

Una dintre tendințele fierbinți din acest moment este utilizarea plăcilor de pardoseală de format mare pe perete sau podea, care au dimensiunile de 60 x 60 cm sau mai mari. Acestea arată minunat atunci când sunt plasate pe un spațiu mare, cum ar fi un spațiu de grădină, dar sunt perfecte și pe pereții mai mici ai băii. Acestea arată estetic și modern în același timp. În plus, plăcile mari aduc calm în cameră, oferind mai degrabă o armonie de bază.

Se crede că nu ar trebui să vezi întotdeauna plăci pentru „perete” sau „podea” așa cum se obișnuia în trecut, deoarece acest lucru nu mai este aplicabil astăzi. Este emoționant să vezi că tehnologia a avansat atât de mult în timp, încât limitele dintre baie, sufragerie, bucătărie pe perete și pe podea dispar din ce în ce mai mult.

Desigur, plăcile de perete au întotdeauna un loc pe perete, iar dimensiunea, desigur, joacă de asemenea un rol aici, deoarece plăcile de pereți sunt de obicei mai mici și mai ușoare și sunt special concepute pentru a fi utilizate pe perete, acestea ar trebui, de asemenea, să fie considerate prima alegere .

Cu toate acestea, pentru următoarea achiziție, este recomandat să arunci o privire la toate plăcile – pentru a profita la maximum de perete.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Intel Media Agency
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Descoperă soluții pentru problemele instalațiilor sanitare

Toată lumea știe că nenumăratele lucruri pot merge prost când vine vorba de instalații san…