Acasa Comunicate de presa Sanatate La ce sa ne asteptam de la o investigatie de tomografie computerizata?

La ce sa ne asteptam de la o investigatie de tomografie computerizata?

0
0

Ce reprezinta tomografia computerizata?

Investigatia de tomografie computerizata reprezinta o tehnica medicala de imagistica foarte eficienta si performanta, utilizata in special pentru analize asupra creierului, pieptului si abdomenului.

tomografie computerizata

Tehnica de tomografie computerizata este una sigura, nedureroasa si non-invaziva, prin intermediul caruia se pot obtine imagini clare ale organelor interne sau diferitelor regiuni ale corpului. In mod frecvent, aceasta se utilizeaza pentru obtinerea de imagini ale inimii, plamanilor, ficatului, pancreasului, intestinului, rinchilor, glandelor endrocine si nu numai.

Cum se desfasoara procedura?

Inaintea investigatiei de tomografie computerizata veti completa un chestionar pentru ca medicul sa se asigura ca indepliniti conditiile necesare examinarii. Exista anumite contraindicatii in cazul in care ati efectuat recent o investigatie radiologica cu bariu, fiind necesar sa transmiteti medicului acest lucru si sa asteptati sa treaca cel putin 3 zile. Acest lucru este important deoarece bariul poate produce diferite interferente ce ar putea reduce din acuratetea diagnosticului.

Pe parcursul examinarii prin tomografie computerizata va veti intinde si veti sta pe masa glisanta a aparatului fara sa va miscati. Investigatia propriu-zisa nu dureaza mai mult de 15-20 de minute.

In unele cazuri, medicul poate recomanda administrarea orala sau intravenoasa a unei substante de contrast. Aceasta este o substanta netoxica ce are rolul de a facilita obtinerea unor imagini mult mai clare, astfel ajutand la stabilirea unui diagnostic corect.

ct

Examinarea de tomografie computerizata nu dureaza mult. Aceasta presupune utilizarea unui fascicul de raze X care traverseaza corpul, iar pe baza rezultatelor se calculeaza densitatea radiologica a organismului. Avand acest calcul la baza se realizeaza o reconstructie 2D a imaginii zonei analizate.

De asemenea, prin utilizarea unui software de tomografie computerizata specializat se poate realiza reconstructia virtuala 3D a organelor interne, a sistemului vascular, a articulatiilor si a coloanei vertebrale. Cu ajutorul acestor imagini tridimensionale, medicul specialist poate realiza o analiza anatomica completa.

In urma efectuarii examinarii prin tomografie computerizata, imaginile vor fi analizate si interpretate de catre un radiolog, urmand ca rezultatele complete sa va fie transmise in aproxim 1-2 zile.

La Clinica RomGerMed puteti beneficia de tomografie computerizata la un pret accesibil

Clinica RomGerMed dispune de un computer tomogaf ultramodern ce ofera imagini clare si fidele intr-un timp foarte scurt, iar cu ajutorul acestuia va puteti examina orice parte a corpului.

computer tomograf

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Descopera Siguranta Digitala cu Auditul de Securitate Cibernetica de la CertInspect

Intr-o lume digitala in continua evolutie, securitatea cibernetica devine din ce in ce mai…