Acasa Comunicate de presa Ce trebuie să știi despre montarea unui tablou electric în apartamentul tău?

Ce trebuie să știi despre montarea unui tablou electric în apartamentul tău?

Astăzi dispozitivele electrice au devenit o parte indispensabilă a vieții moderne. Cu toate acestea, abundența aparatelor de uz casnic poate duce la o serie de probleme. Problema principală este sarcina mare pe rețeaua electrică. La rândul său, aceasta reduce semnificativ protecția împotriva incendiilor. Pentru a reduce sarcina, este necesar să organizezi controlul dispozitivelor electrice separat. Pentru a face acest lucru, instalează un tablou electric apartament. Instalarea unui tablou de distribuție este o sarcină responsabilă, deci este mai bine să o încredințezi unui electrician autorizat.

Pentru ca dispozitivele să fie pornite fără teamă în viitor, ar trebui să abordezi în mod responsabil crearea unui circuit electric. Dacă nu știi cum să faci o astfel de muncă, atunci trebuie să încredințezi această muncă unor profesioniști.

Cerințe pentru tablourile electrice din apartament

Alegerea unui tablou electric trebuie făcută în mod responsabil. Dacă faci alegerea corectă în viitor, depinde de siguranța electrică din casă. Până în prezent, sunt incluse următoarele cerințe pentru tot ceea ce ține de montare tablou electric:

 • Acesta trebuie completat în conformitate cu documentația tehnică. El indică numărul de întreruptoare și curentul nominal.
 • Ecranul trebuie marcat cu semne de siguranță electrică.
 • Materialul din care este fabricat panoul de comandă nu trebuie să fie inflamabil.
 • Carcasa și ușa trebuie să aibă împământare. Acest lucru este necesar pentru a asigura o bună protecție.

În plus, pentru alegerea corectă în viitor, este necesară întocmirea corectă a schemei de circuit a unui tablou electric apartament. Pregătirea corectă poate simplifica procesul de asamblare în viitor.

Principiul alegerii unui panou de control

După crearea circuitului, poți vedea imediat câte întrerupătoare de curent rezidual trebuie instalate în ecran.  Elementele cu o lățime de 18 mm sunt cel mai des utilizate pentru asamblare. În consecință, fiecare modul prezent în structură are o lățime de 18 mm. Un FI sau o mașină diferențială ocupă două module în același timp. Iată principiile de bază de alegere pe care trebuie să te concentrezi:

 • Dimensiunea trebuie aleasă cu o marjă. Aceasta permite predarea semnului fără probleme în viitor.
 • Alegerea trebuie făcută luând în considerare tipul de cablare din casă.
 • Este mai bine să optezi pentru modele din plastic, deoarece acestea nu conduc electricitatea.

Instalarea unui tablou într-un apartament

În primul rând, trebuie să determini locul pentru instalarea ulterioară a structurii. Cel mai bine este să instalezi structura lângă intrările de electricitate ale apartamentului.
Ar trebui garantat accesul nestingherit la aceasta. Înălțimea de instalare este de 1,4-1,7 metri. Totul depinde de mărimea scutului pe care îl alegi. Auto-asamblarea unui tablou electric într-un apartament se realizează în felul următor:

 • deschis
 • ascuns.

Acum este momentul să iei în considerare toate caracteristicile acestor metode de instalare.

Asamblarea unui panou de control montat

Înainte de a începe instalarea, structura trebuie demontată. Pe peretele din spate poți vedea 4 găuri destinate asamblării. Dacă modelul tău nu le are, fă-le singur. Atașează semnul pe perete și determină înălțimea. Apoi marchează și găurește.

Poziția corectă trebuie selectată deasupra nivelului clădirii. În funcție de tipul de perete, trebuie selectate dibluri sau șuruburi autofiletante:

 • fixarea pe șină din lemn sau metal cu șuruburi;
 • Diblurile de 6×40 mm sunt suficiente pentru beton;
 • Diblurile de 8×100 mm pot fi folosite pe ziduri din silicat.
 • O diblă cu o lungime de cel puțin 8 cm ar trebui utilizată pentru pietrele goale.

Instalarea unui model încorporat

Alegând această metodă de montare, ar trebui să fii pregătit imediat pentru acumularea unei cantități mari de resturi de construcție. Complexitatea acestei metode este mult mai mare, dar clapa va arăta mult mai atractivă.

Dacă pereții sunt din gips-carton, atunci organizarea unei nișe trebuie aranjată în prealabil. O nișă trebuie scoasă într-un perete de beton sau cărămidă. De asemenea, trebuie să existe goluri de 3 cm pe fiecare parte. Dimensiunile nișei depind de designul clapetei pe care ai ales-o. Protecția electrică trebuie instalată în nișa formată. Dacă nu există găuri în structură pentru fire, atunci acestea trebuie făcute independent.

După finalizarea instalării cutiei, tabloul electric poate fi conectat. Există o serie de pași care trebuie urmați pentru a finaliza această montare tablou electric, totuși, este recomandat să lași un electrician autorizatsă se ocupe, căci acesta este cel mai în măsură să efectueze astfel de lucrări.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Intel Media Agency
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum faci cea mai bună alegere de gresie sau faianță pentru casa ta?

În zilele noastre nu există aproape nicio diferență între gresie și faianță, datorită tran…