Acasa Comunicate de presa IT&C Avantajele si dezavantajele calculatoarelor second-hand

Avantajele si dezavantajele calculatoarelor second-hand

Adesea, oamenii se vad nevoiti sa isi achizitioneze un computer in momente nepotrivite, cand bugetul lor este limitata, astfel ca varianta calculatoarelor second-hand poate fi cea mai avantajoasa, chiar si pe termen lung, in functie de vechime si daca acesta este cumparat de la un distribuitor autorizat, care uneori poate oferi si garantie produselor vandute, desi acestea sunt „la mana a doua”.

Un astfel de distribuitor este si It-Sh.ro, care ofera o gama variata de calculatoare si periferice IT second-hand, dar pe care le trece initial printr-un proces de verificare si reconditionare. Astfel ca produsele ajung la clienti intr-o stare foarte buna de functionare, similara cu cea a unora noi.

Care sunt avantajele calculatoarelor second-hand?

In primul rand, un astfel de calculator scuteste clientul de neplacerile provocate de defectiunea calculatorului detinut sau utilizarea acestuia la un minim de parametrii, ajutandu-l totodata sa faca economii. Prin urmare, principalele avantaje ale calculatoarelor second-hand sunt:

  • pretul mic cu care pot fi cumparate – de cele mai multe ori, pretul unui astfel de calculator poate fi chiar si cu 50% mai mic decat pretul acestuia nou, astfel ca acest aspect reprezinta principalul avantaj pe care il au calculatoarele „la mana a doua”;

Monitoare sh | Calculatoare second-hand | It-Sh.ro

calculatoare second-hand

  • reprezinta o metoda de protejare a mediului – prin refolosire, un calculator nu ajunge la gunoi, poluand mediul inconjurator, ci capata o noua viata, fiind util din nou.

Dezavantajele calculatoarelor second-hand

Indiferent ca este vorba despre calculatoare sau monitoare sh, acest tip de produse au si o serie de dezavantaje, care nu impiedica insa utilizarea acestora cu succes. In cazul calculatoarelor second-hand, dezavantajele pot fi urmatoarele:

  • o garantie mai mica – produsele second-hand beneficiaza de o garantie mai mica decat produsele noi, iar acest lucru este lesne de inteles, tinand cont ca este vorba, totusi, despre produse cu o durata de viata limitata;
  • starea in care se afla – desi din punct de vedere functional, calculatoarele „la mana a doua” sunt reconditionate, componentele acestuia pot uneori sa se defecteze mai repede, iar din punct de vedere estetic, acestea pot prezenta urme de uzura, cum ar fi zgarieturi sau lovituri.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria IT&C

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Tipuri de corset la rochia de mireasa

Corsetul la rochia de mireasă nu este doar un element de susținere; este o piesă de artă c…