Acasa Comunicate de presa Afaceri Ușurează munca specialiștilor de resurse umane cu un software HR performant

Ușurează munca specialiștilor de resurse umane cu un software HR performant

Implementarea unui software HR în cadrul unei afaceri este o metodă bună pentru a ușura munca specialiștilor HR pentru că automatizează majoritatea proceselor, de la administrarea personalului și a tuturor contractelor, până la recrutare, evaluarea angajaților, trainingul și tot procesul de onboarding. Cu atât mai mult cu cât avansul tehnologic este atât de mare, activitățile manuale sunt înlocuite tot mai des cu programe digitale care să le automatizeze, astfel încât timpul să fie alocat pe sarcinile creative.

Cum alegi un software HR potrivit pentru afacerea ta?

La selectarea tehnologiei potrivite în vederea gestionării forței de muncă, trebuie să luați în considerare o mulțime de lucruri. Cel mai notabil aspect este legat de numărul de angajați. Un număr mare de angajați, duce implicit la gestionarea unui număr foarte de documente, fie că vorbim de actele de identitate, adeverințe, certificate de studii, fie că ne referim la contracte, anexe, acte adiționale, concedii și așa mai departe.

Mai mult decât atât, este important să te raportezi la tipul de activitate din departamentul de HR. Cu cât acesta are mai multe atribuții: recrutare și selecția personalului, administrarea documentelor, a cererilor și concediilor, evaluarea angajaților, ținerea pontajului, etc., cu atât trebuie să fii mai atent la ce software HR pe care îl alegi pentru a completa funcționalitățile necesare.

O altă variabilă utilă, demnă de luat în considerare este legată de experiența pe care o are acel software HR. Adică de cât timp este pe piață și dacă există companii cu un profil similar afacerii tale care deja îl utilizează. Dacă poți obține și un feedback de la ei, cu atât mai bine.

Viteza de procesare a datelor este un alt aspect care ar trebui să te preocupe, precum și faptul dacă ai nevoie de infrastructură hardware specială. Pentru că un software HR lucrează cu un volum mare de date (numai la procesul de recrutare dacă ne gândim ne dăm seama despre volumul mare de date pe care le colectează de la posibilii candidați), atunci ai nevoie de o viteză mare pentru a asigura fluxul de lucru. De asemenea ai nevoie și de o capacitate mare de stocare a datelor pentru că păstrarea lor în siguranță este vitală.

Cu True HR ai o gestiune de personal mai eficientă

Un exemplu de software HR performant, cu funcționalități complexe și variate, pentru cele mai specifice nevoi este aplicația True HR a companiei UCMS by AROBS. Soluția este pe piață de 24 de ani și se pliază pe orice tip de afacere, indiferent de industria din care face parte. Poți afla mai multe detalii despre aplicație de la specialiști prin mail la adresa: office@ucms.ro sau la telefon: 0720 534 424.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cum îți menții sănătatea și energia în timpul sarcinii și după naștere?

Un copil este un lucru magic. Sarcina este o perioadă minunată, însă și o perioadă în care…