Acasa Comunicate de presa Sanatate Tu cand ti-ai facut ultima data niste analize pentru urina?

Tu cand ti-ai facut ultima data niste analize pentru urina?

0
0

Rinichii sunt raspunzatori in mod direct pentru conceperea urinei (lichidul secretata de rinichi), aceasta fiind rezultatul proceselor de filtrare. Aceasta trece intai prin caile urinare, ajungand ulterior in vezica urinara, ca mai apoi sa fie eliminata prin procesul denumit mictiune. In cazul in care apar probleme sau dureri in timpul acesti proces si este deranjat pentru pacient, specialistii recomanda efectuarea unor analize pentru urina. Este important de stiut faptul ca un pacient sanatos produce pana la 1,5/2 l de urina in aproximativ 24 de ore.

Care sunt principalele simptome care indica o infectie urinara?

analize urina

Fiind una dintre cele mai raspandite infectii bacteriene, infectia urinara afecteaza atat sistemul urinar, cat si uretra, vezica urinara si plamanii. Sistemul urinar are rolul de a elimina aceste bacterii, insa in momentul in care anumiti agenti patogeni trec de sistemul corpului de aparare, acestia se inmultesc in mod necontrolat si produc aparitia infectiei. Cauzele sunt diverse, cele mai frecvente fiind: spalaturile vaginale, igiena necorespunzatoare, sistemul imunitar slabit, anumite metode contraceptive, folosirea in mod directa a toaletelor publice neigienizate, abuzul de antibiotice, o alimentatie necorespunzatoare, diverse boli cronice sau aparitia menopauzei.

Medicii specialisti recomanda efectuarea unor analize pentru urina pentru a evita aparita factorilor de risc care pot duce la complicatii grave. Astfel, simptomele cel mai des intalnite sunt senzatia de sensibilitate in zona inferioara a abdomenului, eliminarea unei cantitati mici de urina, nevoia de a urina frecvent, arsura sau durere la urinare, urina tulbure cu un miros alterat, frisoane, febra, varsaturi sau greata. Daca ai prezentat unul sau mai multe simptome dintre cele mentionate anterior mai mult de 3 zile, nu mai astepta si efectueaza in mod urgent niste analize pentru urina si prezinta-te la medicul specialist!

Ce analize pentru urina sunt recomandate?

Efectuarea seturilor de analize pentru urina sunt recomandate de catre cadrele medicale pentru a-l ajuta pe medicul specialist sa stabileasca un diagnostic corect in momentul in care un pacient este suspect ca prezinta tulburari la nivelul rinichilor sau a metabolismului. Scopul acestor investigatii este de a identifica substantele nocive din organism si pentru a identifica daca sunt sau nu prezente infectii in organism, in special la nivelul rinichilor.

Te poti programa pentru efectuarea investigatiilor necesare in roicare dintre centrele de recoltare SYNLAB atat cu, cat si fara trimitere de la medicul de familie, avand insa o programare facuta in prealabil! Pune sanatatea mai presus de orice!

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Inovare in Publicitate: Descopera Puterea Mesh-ului Publicitar!

In era digitala in continua evolutie, fiecare afacere cauta modalitati noi si eficiente de…