Acasa Comunicate de presa Sanatate Test PCR la SYNLAB | Trecem cu bine prin pandemie

Test PCR la SYNLAB | Trecem cu bine prin pandemie

0
0

Test PCR

test pcr

PCR se referă la reacția în lanț a polimerazei. Este un test care detectează material genetic dintr-un anumit organism, cum ar fi un virus. Dacă aveți virusul în momentul testului, testul PCR va detecta prezența virusului. Testul poate detecta fragmente de virus chiar dacă nu mai sunteți infectat.

Testul PCR pentru COVID-19 este un test molecular utilizat pentru a examina tractul respirator superior pentru material genetic (acid ribonucleic sau ARN) de la SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Oamenii de știință folosesc PCR pentru a amplifica cantități mici de ARN într-o probă de acid dezoxiribonucleic (ADN) care continuă să se reproducă până când SARS-CoV-2, dacă este prezent, poate fi detectat.

De la aprobarea sa pentru utilizare în februarie 2020, test PCR a fost testul standard de aur pentru diagnosticarea COVID-19 și este precis și de încredere.

Furnizorii de servicii medicale folosesc tampoane pentru a colecta substanțele respiratorii găsite în nas. Un tampon este un vârf moale pe un băț lung și flexibil care este introdus în nas. Există mai multe tipuri de obstrucție nazală, inclusiv obstrucția nazală care colectează imediat o probă în nări și obstrucția nazofaringiană care se adună adânc în nas. Orice tip de tampon este suficient pentru a colecta material PCR COVID-19. După colectare, tamponul este sigilat într-o eprubetă și trimis la laborator.

Când un om de știință din laborator primește o probă, el separă (extrage) materialul genetic de restul probei.

Când ajunge la laborator, folosește substanțe chimice și enzime speciale și o mașină PCR numită termociclu. Fiecare ciclu de încălzire și răcire crește (amplifică) cantitatea de material genetic vizat din eprubetă. După mai multe cicluri, milioane de copii ale unei mici fracțiuni din materialul genetic al virusului SARS-CoV-2 au apărut în eprubetă. Dacă SARS-CoV-2 este prezent în probă, substanța chimică din eprubetă va avea fluorescență. Odată amplificat suficient, PCR poate detecta acest semnal. Oamenii de știință folosesc un software special pentru a interpreta semnalul ca rezultat pozitiv al testului.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Roll-up banner – un instrument eficient in promovarea serviciilor

Promovarea produselor si serviciilor este esentiala pentru succesul unei afaceri, iar roll…