Acasa Toate categoriile Saci de vidat: cum ii alegem pe cei mai buni

Saci de vidat: cum ii alegem pe cei mai buni

Sacii vidati sunt indispensabili pentru gătit la temperaturi scăzute la domiciliu. Aparitia masinilor pentru conservarea alimentelor cu vid la un pret rezonabil pentru consumatorul intern, deschide posibilitati culinare noi si interesante. In esenta, gatitul in vid consta in gatit numai la temperaturi foarte scazute (nu depasesc niciodata 100) si pentru perioade relativ lungi de timp. Cum ii alegem pe cei mai buni?

Astazi vom rezolva aceasta mica indoiala in functie de nevoile pe care le avem in bucataria noastra. Pe piata sacilor de vidat, exista trei tipuri, in principal:

  • Saci de vidat pentru depozitare
  • Saci de vidat pentru conservare
  • Saci de vidat pentru gatit

Cand vorbim despre saci de conservare in vid, ne referim la sacii pentru ambalarea si conservarea produselor alimentare din material PA-PE (poliamida-polietilena) cu o grosime variabila (in mod normal 90 microni). Pentru a putea face vidul cu aceste pungi, este esential sa folositi o masina de vidat. Particularitatea acestui tip de masini este ca utilizarea sa este limitata la lumea profesionala a restaurarii, in principal prin dimensiunile masinii si costurile acesteia. Din aceste motive, sacii vidati de conservare nu sunt folositi in casa.

Cum vidam alimentele acasa cu ajutorul sacilor de vidat

Pentru ambalarea la domiciliu, trebuie sa folosim saci vidati in relief. Termenul se refera la acest tip de sac avand una din suprafete aspre pentru a facilita vidul cu masina de vidat.

Masina de vidat pe care o folosim acasa este mult mai mica decat cea utilizata pentru profesionisti si costul este mult mai mic. Masinile de ambalat in vid sunt cele care ofera cele mai bune rezultate si ne ofera multe avantaje.

In cele din urma, avem saci de vidat pentru gatit.

Acesti saci, spre deosebire de celelalte doua tipuri, sunt fabricati din material OPA-PP pentru a rezista timpilor de gatire de maximum 121 ° C. Utilizarea lor este foarte asemanatoare cu cea pe care am vazut-o la sacii de conservare, deoarece, pentru a putea face vidul, avem nevoie de masina de vidat.

Sacii de gatit pot avea aceeasi functie de conservare ca si cei anteriori si, de asemenea, pot fi utilizati pentru tehnica de gatit in vid Sous Vide. Pentru a-i deosebi de cei dintai, putem vedea ca sacii de gatit cu vid au o luminozitate mult superioara celor de conservare.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de codcupon
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Reparatii frigidere si masini de spalat

Frigiderul sau masina ta de spalat numai funcționează, alege o companie de reparații frigi…