Acasa Comunicate de presa Sanatate Poate fi scolioza o cauză a apariției herniei de disc?

Poate fi scolioza o cauză a apariției herniei de disc?

Persoanele cu scolioză au o curbură a coloanei vertebrale, care poate arăta ca un „S” sau un „C”. Scolioza apare atunci când vertebrele sunt aranjate într-o linie curbă în loc să fie drepte. Uneori, acestea pot fi răsucite.

Ce cauzează scolioza?

Încă nu se cunoaște cu certitudine de ce apare scolioza, dar cercetările arată că aceasta este transmisibilă genetic, fiind deseori depistată la pacienții din cadrul aceleiași familii. 

În cazul multor pacienți, scolioza apare cu odată cu vârsta. Când articulațiile se deteriorează, artrita se poate dezvolta și coloana vertebrală se poate deforma. Totodată, scolioza poate fi provocată de artrită, osteoporoză, o operație pe coloană, etc.

Care sunt semnele și simptomele scoliozei?

Uneori scolioza este ușor de observat. O curbură a coloanei vertebrale poate face corpul să se încline spre stânga sau spre dreapta. Dacă ai scolioză, s-ar putea să ți se pară că te înclini într-o parte. Unii oameni au un umăr mai înalt decât celălalt sau un omoplat care iese mai mult în afară decât celălalt. Dacă coloana vertebrală este răsucită, o parte a cutiei toracice ar putea ieși mai mult în afară atunci când te apleci.

Poate fi scolioza o cauză a apariției herniei de disc?

Scolioza poate fi unul dintre factorii care contribuie la apariția herniei de disc, dar nu este întotdeauna cazul. Scolioza este o afecțiune caracterizată prin curbarea anormală a coloanei vertebrale, care poate fi datorată unor cauze congenitale sau dobândite, cum ar fi postura incorectă, traumatisme sau boli degenerative.

Când coloana vertebrală este curbată anormal, poate să apară o presiune neuniformă pe discurile intervertebrale și pe structurile adiacente, cum ar fi ligamentele și mușchii. Această presiune neuniformă poate duce la uzură, deteriorarea sau degenerarea discurilor intervertebrale și la apariția afecțiunii numite hernie de disc.

Cu toate acestea, nu toți pacienții cu scolioză dezvoltă hernie de disc și nici toți pacienții cu hernie de disc nu au scolioză. Există mai mulți factori care pot contribui la apariția herniei de disc, cum ar fi postura incorectă, obezitatea, stilul de viață sedentar, sarcina și vârsta.

În general, este important să se consulte un medic specialist pentru a identifica cauzele și tratamentul adecvat pentru hernia de disc și pentru a trata orice alte afecțiuni asociate, cum ar fi scolioza.

Problemele coloanei vertebrale pot fi remediate în cabinetul medicului neurolog. Tratamentele sunt personalizate în funcţie de particularităţile fiecărui pacient, iar recuperarea este urmărită îndeaproape de specialist. 

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Ioana Goron
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Bucătărie perfectă: cele mai utile și stilate accesorii pentru mobilă

Despre bucătărie se poate spune că reprezintă inima unei locuințe: este locul în care nu p…