Acasa Comunicate de presa Mituri Legate De Garsoniere De Inchiriat Craiova Care Pot Afecta Pretul Imobilului

Mituri Legate De Garsoniere De Inchiriat Craiova Care Pot Afecta Pretul Imobilului

Gasirea unei garsoniere de inchiriat Craiova la un pret avantajos poate necesita un efort considerabil. De aceea cele mai multe persoane intereste de astfel de tranzcatii imobiliare aleg sa apeleze la un consultant din partea unei agentii imobiliare. Proprietarii de astfel de imobile de asemenea folosesc astfel de experti pentru a putea stabili corect pretul pe care urmeaza sa il ceara, astfel incat sa fie competititv cu celelalte proprietati din piata.  

Cum Se Stabileste Pretul Unei Garsoniere De Inchiriat?

Piata imobiliara poate fi destul de volatila. De aceea, preturile unor proprietati pot fi uneori influentate de catre lucruri care aparent nu au nici o legatura cu imobilul in sine. Proprietarii si investitorii incearca fiecare sa obtina pretul cel mai bun pentru orice fel de tranzactie si pentru acest lucru se vor folosi de toate mijloacele pe care le au la dispozitie. Este foarte important pentru oricine doreste sa gaseasca sau sa ofere un imobil sub orice forma, fie ca este vorba de cirie sau de vanzare/cumparare, sa inteleaga cum trebuie sa procedeze atunci cand stabileste sau negociaza pretul respectivului imobil. Pentru ca, desi uneori pretul stabilit de catre proprietar ii poate parea corect acestuia, comparat cu alte preturi din piata acesta s-ar putea dovedi inadecvat.

Exista mai multe metode prin care se poate stabili pretul unei garsoniere de inchiriat Craiova. De cele mai multe ori proprietarul va stabili un pret dupa cum considera el, fara a consulta un expert in domeniu. Cand se intampla acest lucru, pretul va fi aproape intotdeauna mai mare decat cel din piata. Astfel, potentialii clienti vor fi descurajati iar proprietarul va trebui sa isi reevalueze proprietatea si strategia de stabilire a pretului. Toate aceste lucruri cer timp, iar acel timp s-ar putea sa lucreze in dezavantajul proprietarului.

Cea mai sigura metoda de stabilire a unui pret corect al unie garsoniere de inchiriat Craiova este apelarea la experti imobiliari. Acestia au experienta si expertiza necesara de a face o estimare informata, comparand proprietatea cu altele deja existente pe piata. De asemenea, orice agentie imobiliara va lua in considerare si eventualele fluctuatii ale pietei si va incerca sa compenseze eventualele scaderi ale acesteia. Un alt criteriu de careun consultant din partea unei firme imobiliare va trebui sa tina cont este timpul pe care proprietarul il are la dispozitie pentru a gasi un client. Multi proprietari, din dorinta de a gasi repede un client, se pot panica si pot pierde bani in cazul unei negocieri. Acest lucru insa nu este posibil atunci cand este ceruta parerea unui expert in domeniu.

Cine Cauta Garsoniere De Inchiriat In Craiova?

Exista mai multe categorii de persoane care sunt interesate de gasirea unei garsoniere de inchiriat Craiova. In primul rand este vorba despre tinerii care isi cauta o alternativa la statul in camine studentesti sau la cei care se decid ca este momentul sa incerce sa fie mai independenti. Aceasta categorie este si cea mai numeroasa, centrele universitare si orasele cu sectoare economice dezvoltate fiind asaltate in fiecare an de noi si noi generatii de potentiali noi chiriasi. Asteptarile pe care oamenii dn aceasta categorie le au referitoare la viitoarele spatii de locuit sunt uneori mai reduse fata de alte categorii, acestia focusandu-se de cele mai multe ori pe pretul cerut de proprietar.

O a doua categorie de persoane foarte interesata de inchirierea de garsoniere sunt cei care vor sa descopere turismul altfel. In ultimii ani proprietatile inchiriate in regim hotelier au crescut foarte mult in foarte multe zone ale tarii. Asta deoarece multe persoane isi doresc sa experimenteze si altceva decat clasica optiune a cazarii intr-un hotel. Din acest motiv proprietarii de garsoniere si apartamente pn la dispozitia turistilor astfel de spatii ce pot fi inchiriate pe perioade foarte scurte. Astfel, proprietarii isi asigura un flux constant de persoane si un venit relativ stabil, in special in lunile de sezon.

Mituri Legate De Garsoniere De Inchiriat Din Craiova

Exista multe prejudecati legate de imobilele date spre inchiriere, iar unele dintre ele sunt de-a dreptul periculoase atunci cand vine vorba de stabilirea pretului corect pentru un imobil. Cele mai multe s-au nascut din experientele neplacute ale unor persoane care au stat in chirie si care au vrut sa impartaseasca aceste experiente si cu altii. Insa cu timpul din simple povestiri neplacute, acestea au devenit stereotipuri care au dus la scaderea increderii oamenilor in proprietarii de imobile de inchiriat si astfel la o dificultate in a seta un pret corect pentru acestea.

Un astfel de mit este cle legat de faptul ca proprietarii imobilelor pot intra peste chirias oricand acestia doresc. Oricine cauta garsoniere de inchiriat Craiova pentru prima data si aude o astfel de experienta se va teme sa mai contacteze un proprietar, sau daca o va face va privi pretul cerut de acesta ca fiind mult prea mare in comparatie cu disconfortul pe care l-ar putea suferi. Astfel de experiente, desi nu sunt in totalitate mituri, sunt destul de rare. Cei mai multi proprietari au intelegeri ferme si chiar clauze contractuale prin care se angajeaza sa notifice chiriasul cu suficient timp inaintea unei vizite.

O alta prejudecata este cea legata de garsonierele aflate in blocuri nou construite. Foarte multe persoane au avut neplaceri atunci cand au inchiriat garsoniere in blocuri nou construite. Una din cele mai frecvente a fost cea legata de calitatea constructiei in sine. Nu proprietarul garsonierei sau a apartamentului este responsabil pentru calitatea materialelor folosite si a executiei. Aceasta responsabilitate revine exclusiv constructorului blocului care trebuie sa isi asume orice nerespectare a standardelor de calitate si siguranta. Dar dat fiind faptul ca multi chiriasi considera ca proprietarul imobilului este direct raspunzator, acest lucru poate afecta pretul pe care proprietarul il poate cere pentru imobilul sau.

Cum Se Pot Gasi Garsoniere De Inchiriat La Preturi Competitive?

Multe persoane incearca sa gaseasca garsoniere de inchiriat oferite direct de proprietar, fara a mai apela la o firma specializata de imobiliare. Acest lucru insa nu are intotdeauna rezultatul scontat. Clientul s-ar putea sa nu stie cum sa caute corect sau cum sa negocieze pretul unei astfel de garsoniere. In plus, proprietarul s-ar putea sa fie reticent in a colabora cu persoane care nu vin printr-o agentie imobiliara. Exista de asemenea posibilitatea ca fie proprietarul fie chiriasul sa nu fie tocmai de buna-credinta in momentul in momentul negocierii si sa doreasca sa prfite de pe urma celeilalte parti.

Cea mai sigura metoda de a gasi o garsoniera de inchiriat la un pret potrivit este apelarea la o firma de imobiliare sau la serviciile unui agent imbiliar. Desi exista persoane care se feresc sa apeleze la astfel de servicii de teama unor taxe suplimentare, aceasta este cea mai sigura metoda prin care atat clientul cat si proprietarul pot ajunge la o intelegere amiabila si la un pret care sa satisfaca ambele parti.        

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de bloomPR
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Ce încălțăminte bărbați porți în această vară?

Odată cu sosirea sezonului cald, este momentul perfect să îți reînnoiești colecția de inca…