Acasa Toate categoriile Metode anti-rozătoare ecologice și ieftine

Metode anti-rozătoare ecologice și ieftine

Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, prezenţa rozătoarelor este neplăcută, enervantă şi-ţi poate pune în pericol sănătatea şi siguranţa. Este bine să acţionezi imediat ce ai depistat şoareci sau şobolani în locuinţă sau gospodărie pentru a nu permite înmulţirea lor care, de altfel, are loc destul de rapid. Deşi tot mai mulţi oameni sunt tentaţi să folosească împotriva rozătoarelor substanţe chimice extrem de toxice, există şi metode inofensive, ecologice, la fel de eficiente, dar care nu distrug mediul ambiant şi nu prezentă pericol pentru celelalte animale din casă sau curte. 

Cea mai modernă modalitate de a scăpa de şoareci şi şobolani sunt aparatele anti-rozătoare cu ultrasunete. Având un auz foarte fin, animalele sunt pur şi simplu deranjate de sunetele emise de acest aparat. Dispozitivele sunt foarte eficiente împotriva dăunătorilor, deoarece nu le permit să stea în casă pentru o lungă perioadă de timp, forțându-i să părăsească locul. Studiile de laborator au arătat că ultrasunetele afectează sistemul nervos al dăunătorilor, provocând şobolanilor şi şoarecilor un mare disconfort. Sobolanii şi şoarecii îşi pierd capacitatea de a consuma alimente, apă și de a trăi în linişte. Avantajele sunt că aceste dispozitive electronice sunt ecologice, întrucât nu există incluziuni chimice. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că în locuinţă aparatele anti-rozătoare cu ultrasunete funcționează numai într-o singură cameră, iar pereții împiedică transmiterea sunetului. Este adevărat, dacă-ţi doreşti să scapi astfel de rozătoare trebuie să scoţi bani din buzunar, însă cu siguranţă, efectele aparatelor anti-rozătoare merită cheltuiala. 

Dacă însă îţi doreşti să scapi de şoareci şi şobolani fără mari cheltuieli, poţi recurge la nişte trucuri mai puţin costisitoare cum ar fi folosirea foliei de aluminiu. Nelipsită din orice gospodărie, folia de aluminiu poate să fie un aliat de nădejde în lupta împotriva rozătoarelor. Sigilaţi căile de acces ale şoarecilor cu ghemotoace de folie. Pentru că detestă gustul de aluminiu, animalele nu vor fi tentate să roadă obstacolul pentru a păstrunde în casă.

De asemnea, pentru a alunga aceste animale dizgraţioase din gospodărie puteţi apela la uleiul esenţial de mentă sau cuişoare.  Spre deosebire de oameni, şoarecii nu tolerează mirosul pătrunzător de mentă sau de cuişoare. Pentru a vă pune în aplicare planul de eliminare a rozătoarelor din casă, aveţi nevoie de câteva picături de ulei esenţial de mentă sau cuişoare şi de câteva discuri cosmetic din bumbac. Aplicaţi ulei pe discurile cosmetice şi amplasaţi-le în locuinţă, în locurile unde aţi observat şoarecii. Înlocuiţi săptamânal discurile cu altele noi. Veţi ţine rozătoarele la distanţă şi veţi avea şi o casă parfumată.

O altă metodă eficientă o reprezintă folosirea gelurilor şi granulelor organice ecologice. Pe piaţă există o gamă variată de astfel de granule. Cele mai recomandate sunt cele non-toxice pe bază de esenţă de plante. Deasemenea, acestea se pot prepara şi în casă. Spre exemplu, se poate obţine un gel foarte eficient din usturoi şi ardei iute, care este extrem de neplăcut pentru şoareci. Gelul sau granulele se amplasează peste tot pe unde trec rozătoarele, iar rezultatele vor fi rapide şi eficiente. 

Incarca mai multe articole similare.
  • Laptopuri pe care să le cumperi de Black Friday

    Calculatorul tău îţi face probleme? Adăugarea de memorie suplimentară, înlocuirea procesor…
Arata mai multe articole de Cristina
Arata mai multe articole din categoria Toate categoriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Laptopuri pe care să le cumperi de Black Friday

Calculatorul tău îţi face probleme? Adăugarea de memorie suplimentară, înlocuirea procesor…