Acasa Comunicate de presa Sanatate Caracteristicile saltelelor antiescare

Caracteristicile saltelelor antiescare

Din pacate, exista foarte multi pacienti imobilizati la pat care se confrunta cu aparitia escarelor pe corp. Escarele sunt acele rani destul de periculoase, care se pot infecta si se pot transforma intr-un real pericol pentru sanatate.

Aceste leziuni ale pielii sunt provocate de o compresiune exercitata intre un corp strain si pielea cu tesuturile adiacente ale unui individ. Ceea ce inseamna ca, daca o persoana este imobilizata la pat pe o perioada mai lunga de timp, pielea ei va avea de suferit in acest proces, deoarece este presata in permanenta, sustin specialistii de la https://www.magazinulortopedic.ro/ .

In astfel de cazuri se recomanda o saltea antiescare pentru a preveni agravarea ranilor. Totodata, un scaun wc de camera ar putea fi necesar pentru ca pacientul sa isi faca nevoile fiziologice in intimitatea propriei camere, in cazul in care nu este deplasabil la baie si nu vrea sa foloseasca scutece pentru adulti.

Cum functioneaza salteaua antiescare si de ce este atat de laudata de specialisti?

In regiunea spatelui vor aparea escarele in cazul unui decubit dorsal, din cauza compresiuni tesuturilor moi intre saltea si coloana vertebrala, coaste si omoplati. Pacientii care stau foarte mult timp in decubit ventral vor suferi de escare intre oasele coastelor, care nu sunt limitate numai la torace si abdomen, ci apar si la nivelul membrelor.

Asadar, principiul de functionare al saltelei antiescare este cat se poate de simplu si de eficient. Salteaua se umfla si se dezumfla in mod repetat, pentru a schimba punctele de presiune maxima, pentru a permite sangelui sa circule liber si pentru a nu ingreuna circulatia intr-o anumita regiune. Salteaua este alimentata de o pompa electrica si de aceea nu necesita prezenta unei persoane pentru a o mentine in functiune.

Saltea antiescare | scaun wc de camera | magazinulortopedic.ro 

saltea antiescare

Salteaua antiescare este folosita in cazul pacientilor imobilizati la domiciliu, dar si in cazul pacientilor din spitale, azile de batrani si centre de recuperare. Ca orice alt dispozitiv medical, salteaua antiescare trebuie recomandata de un specialist in domeniu. Adesea, cel mai bun tratament este preventia, deci inca din momentul imbolnavirii pacientului poate fi comandata o saltea antiescare. Pretul de achizitie nu este foarte mare, insa este perfect justificat pentru ca elimina riscul aparitiei escarelor, precum si pe acela si al adancirii lor, lucru care poate implica un disconfort major, probleme de sanatate grave si tratamente costisitoare.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai importante accesorii pentru o rochie de mireasă

Ziua nunții tale este una dintre cele mai importante zile din viața ta, iar alegerea rochi…