Acasa Comunicate de presa Sanatate In ce conditii se recomanda un tratament de canal

In ce conditii se recomanda un tratament de canal

Tratamentul de canal este unul din serviciile pe care pacientii Elveto Dent, un cabinet stomatologic in Iancului, le solicita cel mai des. De asemenea, este un tratament recomandat pentru a preveni instalarea unor afectiuni mai grave.

Tratamentul de canal determina pacientii sa pretuiasca mai mult sanatatea lor orala, sa puna mai mare accent pe ingrijirea dintilor si pe vizitele facute la medicul stomatolog o data sau de doua ori pe an. Pentru redobandirea sanatatii orale, atunci cand dintele sau mai bine spus pulpa dentara a fost afectata prea tare, tratamentul endodontic sau tratamentul canalului radicular este singura optiune recomandata de specialisti.

Cand se recomanda obturatia de canal?

In urma unei vizite in clinica dentara Elveto Dent si a recomandarii specialistilor pentru un tratament endodontic, pacientii trebuie sa constientizeze ceea ce se intampla si sa nu amane nicio clipa acest tratament. Semnele si simptomele ce indica necesitatea unui tratament la nivelul canalului radicular includ:

  • durere spontana si pulsatila concomitent cu muscatura;
  • sensibilitate mare la alimentele si bauturile foarte fierbinti sau foarte reci;
  • carii severe sau rani care duc la aparitia unei infectii a osului.

Ce presupune tratamentul de canal? Cum se desfasoara?

Tratamentul de canal reprezinta o optiune de tratament importanta, care vizeaza salvarea dintelui prin indepartarea tesutului infectat care se afla in interiorul radacinii dintelui si care poate sa cauzeze abcese. In cadrul unei sedinte de endodontie, se curata canalul in care este localizat nervul si se pregateste canalul pentru ca acesta sa accepte materialul special pentru obturarea care va fi efectuata in cursul urmatoarelor sedinte.

Cabinet stomatologic in Iancului | clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

cabinet stomatologic in Iancului

Etapa finala a interventiei endodontice face referire la inchiderea canalului radicular cu un material steril care are rolul de a impiedica aparitia in viitor a unei infectii. Ulterior, dintele va avea nevoie de o coroana sau de un dispozitiv corono-radicular pentru a reveni la functia si la forma initiala.

Programarea pentru un astfel de tratament se poate face inclusiv prin accesarea site-ului Elveto-Dent.ro. De asemenea, pacientii care primesc recomandarea unui tratament pe canal nu trebuie sa amane inceperea acestuia pentru a-si salva dantura.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Cele mai importante accesorii pentru o rochie de mireasă

Ziua nunții tale este una dintre cele mai importante zile din viața ta, iar alegerea rochi…