Acasa Comunicate de presa Sanatate Importanta consultatiilor periodice la un cabinet de endocrinologie

Importanta consultatiilor periodice la un cabinet de endocrinologie

0
0

Prin vizita la un cabinet de endocrinologie aveti posibilitatea de a discuta cu un medic specialist despre problemele ce tin de aceasta ramura a medicinei, probleme ce va pot pune in pericol sanatatea.

cabinet de endocrinologie

Endocrinologia este stiinta ce se se ocupa cu studiul glandelor endocrine, cele mai importante dintre acestea fiind hipofiza, glanda pineala, timusul, tiroida, suprarenalele, pancreasul endocrin, ovarele si testiculele si a hormonilor secretati de acestea. Medicul specialist din cadrul unui cabinet de endocrinologie este cel ce se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea disfunctiilor hormonale si a altor probleme medicale de acest tip.

Cand este momentul sa vizitati un cabinet de endocrinologie?

Printre cele mai comune semne si simptome ce sugereaza ca ar trebui sa va programati la un consult sunt urmatoarele:

  • Oboseala, somnolenta, insomnie;
  • Palpitatii, hipertensiune arteriala;
  • Intoleranta la frig;
  • Transpiratii;
  • Crestere sau scadere in greutate;
  • Tumfierea regiunii anterioare a gatului;
  • Constipatie
  • Tulburari ale ciclului menstrual.

Daca observati unul din aceste simptome, nu le ignorati si mergeti cat mai curand la un cabinet de endocrinologie, deoarece numai medicul specialist va poate pune un diagnostic corect si poate stabili planul de tratament potrivit pentru dumneavoastra.

Mai mult decat atat, chiar si in absenta simptomatologiei specifice, importanta vizitei la un cabinet de endocrinologie ramane aceeasi. In populatia generala se observa la momentul actual o crestere a incidentei nodulilor tiroidieni, in special din cauza lipsei iodului din alimentatie. In cele mai multe cazuri acesti noduli sunt benigni, dar un procent de 5% dintre acestia sunt descoperiti ca fiind maligni.

Cu cat depistarea acestora se face mai timpuriu, cu atat tratamentul poate fi mai eficient

Pe langa acest risc, exista diverse alte patologii ale sistemului endocrin care sunt asimptomatice in stadii initiale, unele dintre acestea fiind grave, precum osteoporoza. Din aceasta cauza, vizita periodica la un cabinet de endocrinologie are o importanta deosebita pentru mentinerea sanatatii.

La cabinetul de endocrinologie al Clinicii RomGerMed aveti posibilitatea de a va face analizele complete

Clinica RomGerMed va ofera servicii medicale complete, incluzand analize endocrinologice, dar putand beneficia si de servicii ce tin de alte specializari medicale. Medicii de la RomGerMed, cu o experienta vasta in spate, va vor pune sanatatea pe primul loc!

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de sts
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Revolutioneaza Iluminatul cu Panouri LED de la LED Concept

Intr-o lume in continua schimbare, iluminatul de calitate devine o necesitate pentru confo…