Acasa Comunicate de presa Sanatate In ce cabinete sunt utile aspiratoarele chirurgicale?

In ce cabinete sunt utile aspiratoarele chirurgicale?

Fiecare specialitate medicala presupune anumite proceduri si interventii pentru care se utilizeaza diferite instrumente medicale. Exista totusi si instrumente si aparatura medicala care pot fi folosite in cabinete de diferite specialitati.

Astfel de echipamente medicale sunt si aspiratoarele chirurgicale, dispozitive de suctiune folosite pentru a aspira diferite lichide din corp, dar si pentru aspiratie nazala, traheala sau orala.

Ce medici folosesc aspiratoare chirurgicale?

Tinand cont de rolul pe care il au aceste dispozitive, utilitatea lor este una foarte larga, astfel ca nu numai medicii chirurgi, in timpul operatiilor, se folosesc de aspiratoare chirurgicale, ci si doctori cu diferite specializari, pentru alte tipuri de proceduri.

Desi sunt folosite si in obstetrica-ginecologie sau gastroenterologie, aspiratoarele chirurgicale sunt foarte des utilizate in stomatologie, atat pentru efectuarea unor operatii dentare, cat si pentru efectuarea altor tipuri de proceduri, fara ca saliva sa reprezinte un impediment.

Dimensiunile si formele diferite pe care le au aceste dispozitive medicale fac posibila adaptarea lor la numeroase proceduri si interventii efectuate la nivelul corpului uman. De aceea, o gama vasta de astfel de aspiratoare, dar nu numai, este disponibila in magazinul online Med-Tehnica.ro.

Care sunt caracteristicile unui aspirator chirurgical stomatologic?

Oricat de mic ar fi cabinetul stomatologic, aspiratorul chirurgical este un dispozitiv care nu trebuie sa lipseasca din dotarea acestuia. Principalul rol pe care il au aspiratoarele stomatologice este acela de a drena si a absorbi fluidele din cavitatea bucala astfel incat sa permita o mai buna vizibilitate medicului dentist asupra zonei vizate.

Folosirea unor astfel de elemente de tehnica medicala face ca tratamentele stomatologice sa poata fi efectuate mai eficient si fara riscul de a aparea o contaminare incrucisata.

Aspiratoare chirurgicale | tehnica medicala | Med-Tehnica.ro

Aspiratoare chirurgicale

Tinand cont ca aparatul este prezent in cabinet, zgomotul pe care il face in timpul utilizarii trebuie sa fie unul care nu deranjeaza. De asemene, o putere de absorbtie mare este utila in orice domeniu, nu numai in cel stomatologic.

Prin urmare, aspiratorul chirurgical este esential intr-un cabinet stomatologic, dar nu lipseste nici din cabinetele de ginecologie sau gastrentorologie, pe cand sectiile de chirurgie si reanimare sunt cele care au folosit initial astfel de dispozitive medicale.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

De ce alegem torturi personalizate pentru ziua noastră

Atunci când vine vorba despre sărbătorirea unei ocazii speciale, cum ar fi ziua noastră de…