Acasa Comunicate de presa Sanatate Ce utilitate are o lampa UV bactericida

Ce utilitate are o lampa UV bactericida

Comentariile sunt închise pentru Ce utilitate are o lampa UV bactericida
0

Igiena este o prioritate principala a tuturor. Pentru a reduce riscul de contaminare prin contact sau prin aer, lampa UV- bactericida a aparut ca o alternativa eficienta si ecologica. Utilizate deja in mediile medicale si industriale, lampile dezinfectante se extind acum la toate sectoarele de activitate.

Lampile UV bactericide sunt la un click distanta de cei care vor sa le cumpere online. Med-Tehnica.ro a inclus in oferta sa si aceste tipuri de lampi foarte utile atat pentru utilizare la domiciliu, cat si in alte medii.

Compozitia razelor UV

Radiatiile ultraviolete sunt emise in mod natural de catre soare. Lungimea de unda nu o depaseste pe cea a luminii vizibile, dar este mai mare decat cea a razelor X. In functie de aceasta valoare, razele UV pot fi clasificate in 3 categorii:

  • UV-A, cu o lungime de unda cuprinsa intre 400 si 320 nm, care provoaca bronzarea pielii;
  • UV-B cu o lungime de unda cuprinsa intre 320 si 280 nm, responsabile de arsurile solare si de cancerul de piele;
  • UV-C cu o lungime de unda cuprinsa intre 280 si 100 nm, foarte periculoase pentru toate formele de viata. Razele UV-C sunt cele care sunt utilizate in dezinfectia prin radiatii ultraviolete. Cea mai eficienta lungime de unda identificata este de 254 nm, utilizata in lampile germicide UV-C.

De ce se utilizeaza UV-C in lampi?

UV-C produse artificial au fost utilizate cu succes ca germicid si bactericid timp de decenii. Acestea pot ucide microorganismele, cum ar fi bacteriile, virusii si alti agenti patogeni, sau pot impiedica dezvoltarea acestora, si ofera o alternativa fara substante chimice la alte metode de dezinfectie, cum ar fi utilizarea clorului. Datorita eficientei si avantajelor, UV-C sunt utilizate intr-o gama tot mai larga de aplicatii.

Lampi UV bactericide | Med-Tehnica.ro

Lampi UV bactericide

De exemplu, sunt utilizate pentru dezinfectia in statiile de epurare a apelor uzate, laboratoare, sisteme de aer conditionat si chiar in piscine si acvarii, precum si in diferite etape ale proceselor industriale de producere a alimentelor si bauturilor. UV-C sunt, de asemenea, utilizate in mediile medicale si spitalicesti pentru sterilizarea instrumentelor, a suprafetelor de lucru si a aerului.

Accesand magazinul online Med-Tehnica pot fi cumparate usor astfel de lampi UV bactericide, dar si alte produse medicale – de la uniforme medicale, pana la aspiratoare chirurgicale, aparate ecograf si multe altele.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate
Comentariile sunt inchise.

Citeste si...

Canapele extensibile cu 3 locuri de la Casa Eduard

Casa Eduard este un magazin online specializat în mobilier de înaltă calitate, inclusiv ca…