Acasa Comunicate de presa Sanatate Elementele esentiale ale unui echipament medical

Elementele esentiale ale unui echipament medical

Orice individ care pace parte din personalul medical al unui cabinet sau spital trebuie sa poate un echipament special, adesea acestea fiind reprezentate din uniforme sau halate medicale. Acestora insa li se mai poate adauga si alte elemente care sunt la fel de importante si care pot fi diferite in functie de specificul activitatii medicale pe care o desfasoara.

In general, echipamentul medical are rolul de a preveni raspandirea virusilor, microbilor si bacteriilor, dar si de a-i proteja atat pe medicii sau asistentele care il poarta, cat si pe pacienti. Astfel ca cele mai importante elemente care fac parte din acest echipament sunt:

  • Uniforma sau halatul medical

Personalul medical are obligativitatea de a purta uniforma sau halat medical pentru a contribui la mentinerea unui mediu steril si igienic la locul de munca, adica in cabinete, spitale si saloane.

Ceea ce este foarte important insa este materialul din care acestea sunt facute, recomandat fiind cel antimicrobian, precum si alegerea unei masuri potrivite, pentru a oferi confort si pentru a permite personalului medical sa-si desfasoare activitate cu lejeritate.

  • Incaltamintea medicala

Si incaltamintea medicala este la fel de importanta cum este uniforma, aceasta avand rolul de a completa echipamentul necesar personalului medical. Prin urmare, sabotii medicali trebuie sa intruneasca urmatoarele caracteristici:

– Talpa exterioara sa fie flexibila, usoara si antiderapanta;

– Gorsimea talpii ar trebui sa fie una medie, pentru a absorbi socurile, mai ales ca garzile din domeniul medical pot fi uneori foarte lungi;

– Branturile sabotilor trebuie sa fie usor captusite, astfel ca pot absorbi umezeala si pot oferi confortul si suportul necesare;

– Materialul din care acestia sunt realizati poate fi piele naturala, plasa sau microfibra.

Halate medicale | saboti medicali | MediFashion.ro

halate medicale

  • Accesorii de protectie

Totodata, un echipament medical trebuie sa cuprinda si o serie de accesorii cu rol de protectie, ca de exemplu manusi chirurgicale, masca de protectie sau bonete medicale. In plus, in orice unitate sanitara trebuie sa existe si botosi de unica folosinta, combinezoane, covoare antibacteriene, geluri dezinfectante.

Indiferent de ce element de echipament medical au nevoie, personanele care lucreaza in domeniul medical il pot gasi pe site-ul MediFashion.ro.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Canapele extensibile cu 3 locuri de la Casa Eduard

Casa Eduard este un magazin online specializat în mobilier de înaltă calitate, inclusiv ca…