Acasa Comunicate de presa Sanatate De ce prefera cadrele medicale halatul colorat?

De ce prefera cadrele medicale halatul colorat?

Halatul alb este simbolul meseriei de medic, numai ca acesta este tot mai putin folosit de practicantii acestei meserii, iar unul dintre principalele motive este confortul pacientilor lor.

Deoarece s-a dovedit faptul ca halatul medical provoaca stari neplacute pacientilor, care se tem de contactul cu persoanele care poarta un astfel de halat, medicii au inceput sa il inlocuiasca cu un halat medical colorat. Acesta ofera mai multe beneficii atat pacientilor, cat si medicilor.

Care sunt motivele pentru care halatul medical colorat este atat de popular?

Culoarea alba, purtata de medici inca de acum aproximativ 100 de ani, provoaca adesea pacientilor stari de anxietate, teama, un ritm cardiac crescut, ceea ce poate impiedica desfasurarea eficienta a actului medical.

Drept urmare, halatele medicale, care au inceput sa fie alese tot mai des de medici, dar si de asistente, sunt astazi disponibilie in diferite culori. Culorile care au un efect linistitor asupra pacientilor, care ii fac mai cooperanti si le ofera o senzatie de incredere sunt albastru si verde.

Halat medical colorat | Halate medicale | MediFashion.ro

uniforme medicale Disney

De asemenea, culori precum grena sau roz – culori derivate din rosu, care are un efect similar albului – sunt si ele potrivite pentru halate medicale, care pot fi purtate in cadrul oricarei insistutii medicale.

In plus, purtarea unor halate de diferite culori permite pacientilor sa deosebeasca mai usor cadrele medicale dintr-o unitate sanitara, astfel incat sa identifice care sunt medicii si care sunt asistentele sau infirmierele.

Care este rolul halatului medical?

Halatul medical are, in primul rand, rol de protectie, care este util atat medicilor, cat si pacientilor. Medicii intra in contact cu numeroase persoane, cu diferite afectiuni si care sunt purtatori de diversi agenti patogeni, ce ii pot infecta si imbolnavii.

Purtand un halat, cadrele medicale evita deci contaminarea cu astfel de agenti patogeni, dar si transmiterea acestora mai departe, altor pacienti. Pentru a fi cat mai eficiente in rolul lor, halatele trebuie sa fie realizate din materiale de calitate, cum sunt cele din magazinul online MediFashion.ro.

In concluzie, halatele medicale clasice, albe, au fost inlocuite, treptat, de halatele colorate, care ajuta pacientii din mai multe puncte de vedere.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

De ce sa alegi monitoare sh?

Calitatea imaginii este extrem de importanta pentru anumite profesii care presupun lucrul …