Acasa Comunicate de presa Cum să creezi o atmosferă cozy în dormitor: sfaturi utile

Cum să creezi o atmosferă cozy în dormitor: sfaturi utile

Nimic nu se compară, după o lungă și solicitantă zi de muncă, cu un somn de calitate într-un dormitor cozy, elegant și intim. Dormitoarele nu sunt spații publice, ci încăperi personale, care, de altfel, ar trebui să păstreze puseuri din personalitatea cuiva. De aceea, un dormitor ar trebui să aibă texturi liniștitoare, tonuri pământii, calde și touch-uri lemnoase din abundență.

Când vine vorba de a adăuga o tentă cozy unui dormitor, totul se rezumă la îmbrățișarea conceptului danez de hygge, cuvânt folosit pentru a descrie un sentiment de căldură, confort și comoditate – ceva la care danezii, cu iernile lor lungi și întunecate, țin foarte mult. Așadar, fie că vrei o atmosferă cozy clasică, fie că îți dorești una mai modernă, te afli pe drumul cel bun.

Descoperă câteva sfaturi utile privitoare la cum să creezi o atmosferă cozy în dormitor!

1. Optează pentru culori calde

Când vine vorba de idei de culori pentru dormitor, este foarte important să te gândești la sentimentul pe care vrei să ți-l transmită paleta cromatică aleasă: calm și liniște, mai degrabă decât o explozie de culori strălucitoare, aprinse. Texturile bogate și intime date de modelele grafice sunt, de asemenea, o alegere bună. În schimb, încearcă să păstrezi unitatea cromatică.

2. Alege materiale naturale

Întotdeauna optează pentru materiale naturale când vine vorba de a alege diferitele texturi din cameră. Fie că vorbim de lenjerii de pat bumbac, perne matlasate, pilote din puf, o cameră cozy definește un spațiu plin de vialitate, dar care păstrează în același timp decorul unei zile liniștite, călduroase și relaxante. Pe cât posibil, nu opta pentru materiale sintetice.

3. Acoperă ferestrele

Ferestrele care nu au perdea, goale și reci, sunt printre cele mai semnificative moduri care pot împiedica un dormitor din a devenit cozy și confortabil. Când optezi pentru ideea de confort, nu te sfii să maschezi ferestrele. Nu alege perdele cu model sofisticat și nici în culori prea aprinse. Atunci când sunt trase, acestea nu ar trebui să reprezinte punctul de interes al camerei.

4. Optează pentru minimalism

Minimalist nu înseamnă plictisitor. De aceea, umple spațiul folosind doar câteva accesorii de calitate. Adăugând piese de sine stătătoare în dormitor, cum ar fi o noptieră cu arhitectură interesantă sau un corp de iluminat vintage, poți aduce un touch de personalitate și modernitate fără a perturba atmosfera cozy pe care o dorești.

5. Touch-ul personal

În cele din urmă, este foarte important să oferi dormitorului un touch personal, intim. Fie că vorbim despre poze de familie, o diplomă, un accesoriu la care ții foarte mult, amplasează-l oriunde dorești. După cum am spus, o atmosferă cozy este una în care, la sfârșitul unei zile, te regăsești în totalitate în timp ce te relaxezi și îți reîncarci bateriile pentru o nouă zi.

Este important ca dormitorul să se simtă ca fiind încăperea în care te retragi nu doar pentru a te odihni, ci și un spațiu intim, în care să te simți întotdeauna binevenit. Apelând la câteva trucuri simple, poți transforma spațiul dormitorului într-unul cozy, relaxant și liniștitor.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de Creatii Digitale
Arata mai multe articole din categoria Comunicate de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Accident auto? Deschide dosarul de dauna fara batai de cap

Atunci cand masina ta a suferit daune in urma unui accident rutier, este esential sa iei m…