Acasa Comunicate de presa Sanatate Cadru de mers vs. fotoliu rulant – Care sunt asemanarile dintre acestea?

Cadru de mers vs. fotoliu rulant – Care sunt asemanarile dintre acestea?

De obicei, oamenii asociaza cadrele de mers cu persoanele in varsta, deoarece acestea sunt utile, in special, celor care nu mai au suficienta forta pentru a se sustine si deplasa fara ajutor. Numai ca astfel de cadre ortopedice pot fi folosite de oameni de toate varstele, atat temporar, cat si permanent.

La fel este si in cazul unui fotoliu rulant, care poate fi folosit de orice pacient, fie in timpul recuperarii dupa un accident sau o interventie chirurgicala, fie in cazul unui handicap, care poate fi locomotor sau chiar neurologic.

Prin urmare, exista o serie de asemanari intre aceste echipamente ortopedice, care sunt dezvoltate pentru a veni in ajutorul oamenilor cu probleme de deplasare.

Cadru de mers vs. fotoliu rulant – asemanari privind utilitatea

O prima categorie de asemanari, daca poate fi denumita asa, consta in utilitatea pe care o au dispozitivele ortopedice. Indiferent daca este vorba despre un fotoliu rulant sau despre cadre de mers, acestea au rolul de a ajuta oamenii cu un handicap locomotor sa se deplaseze, chiar fara ajutorul unui insotitor.

Fotoliu rulant | Cadre de mers | TesaMedical.ro

fotoliu rulant

De asemenea, atat cadrul ortopedic, dar si scaunul rulant, pot fi folosite temporar sau permanent. Temporar sunt necesare pacientilor care se afla in proces de recuperare dupa un accident sau dupa o interventie chirurgicala, pentru a-si redobandi functiile locomotorii si a recapata forta necesara deplasarii fara sprijin.

In schimb, cadrul ortopedic este folosit permanent fie de persoanele in varsta, a caror forta fizica a slabit si nu se pot deplasa pe distante lungi fara ajutor, fie persoanelor care in urma unor accidente se afla intr-o situatie asemanatoare.

Scaunul rulant insa este folosit adesea de persoanele care se confrunta cu un handicap locomotor, dezvoltat in urma unor probleme medicale grave.

Asemanari privind functiile

Desi aspectul dintre cele doua echipamente ortopedice este complet diferit, pentru ambele sunt disponibile variante reglabile pe inaltime sau pliabile, care ajuta la deplasarea cu mijloacele de transport. Astfel de echipamente ortopedice pot fi gasite in magazinul online TesaMedical.ro.

Drept urmare, desi nu sunt dorite de cei care le folosesc, utilitatea pe care o au cadrele de mers si scaunele rulante este foarte mare.

Incarca mai multe articole similare.
Arata mai multe articole de allproweb
Arata mai multe articole din categoria Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si...

Canapele extensibile cu 3 locuri de la Casa Eduard

Casa Eduard este un magazin online specializat în mobilier de înaltă calitate, inclusiv ca…